Puck Pieterse kampte na val op training met knieklachten
foto: Cor Vos (archief)
zondag 21 januari 2024 om 10:24

Puck Pieterse kampte na val op training met knieklachten

Puck Pieterse is vandaag een van de topfavorieten voor de zege in de wereldbekercross van Benidorm, maar de 21-jarige Nederlandse van Fenix-Deceuninck kende geen vlekkeloze voorbereiding. Door een valpartij op training kampte ze een tijdje met knieklachten.

Dit laat Pieterse weten tijdens een verkenningsrondje van het parcours in Benidorm, in gesprek met collega-veldrijdster Blanka Kata Vas. De renster van Fenix-Deceuninck maakte (zoals gebruikelijk) een video van haar verkenning voor haar YouTube-kanaal.

“Ik had wat last van mijn knie sinds de Wereldbeker van Zonhoven. Ik kwam twee weken geleden ten val tijdens een crosstraining. Ik kon dus niet erg goed trainen”, aldus Pieterse. “Maar sinds woensdag gaat het weer beter. Ik kon afgelopen vrijdag weer intervaltrainingen afwerken. Het gaat nu dus weer redelijk goed.”

Het is voor Pieterse te hopen dat ze de wereldbekermanche in Benidorm pijnvrij kan afwerken. Ze zal het aan de Costa Blanca moeten opnemen tegen haar grote concurrente Fem van Empel, kersvers Nederlands kampioene Lucinda Brand en wereldbekerleidster Ceylin del Carmen Alvarado.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.