Reacties na afloop van Gent-Wevelgem
foto: Sirotti
zondag 29 maart 2015 om 18:56

Reacties na afloop van Gent-Wevelgem

Een ware klassieker, dat mocht de Gent-Wevelgem van vandaag wel genoemd worden. Heroïsche omstandigheden – stevige rukwinden en veel regen – teisterden de regen. Uiteindelijk streden zes renners om de overwinning, waarvan Luca Paolini zich de sterkste toonde. WielerFlits verzamelde de reacties na afloop van de koers.

flag-it Luca Paolini (Katusha) – Winnaar
Direct na de finish stond Paolini Sporza te woord. De Italiaan zag de zege niet aankomen, bekende hij. “Dit was een onverwachte zege, maar wel de mooiste uit mijn carrière”, zei hij. “Het was een heel moeilijke dag. Ik ben zelf ook ten val gekomen en heb van fiets moeten wisselen. Maar ik kende het parcours en wist dat ik rustig moest blijven.”

In zijn eentje maakte hij de oversteek van het peloton naar de groep die uiteindelijk voor de zege ging strijden. Eenmaal in de laatste kilometers heeft Paolini geluk aan zijn zijde gehad, zo zegt hij het zelf. “In de finale heb ik een beetje geluk gehad. Er waren ongetwijfeld sterkere renners in koers, maar ik heb mijn kaarten op het juiste moment op tafel gegooid.”

Bij het passeren van de finish wijst hij naar zijn hoofd. Hij heeft zijn ‘koppie’ gebruikt. “Dit was de zege van de ervaring. Dit was het échte wielrennen. Ik ben blij dat ik deze editie kon winnen, een editie die getekend werd door de koude en de wind.”

flag-nl Niki Terpstra (Etixx-Quick-Step) – Tweede
Voor Etixx-Quick-Step was er weer geen overwinning te vieren, ondanks dat het met twee renners (Terpstra en Stijn Vandenbergh) in de kopgroep zat. Terpstra vond de samenwerking goed gaan. “Het ging goed, maar Paolini had een demarrage op het juiste moment. Weg was hij”, zegt hij tegen Sporza. “Natuurlijk wringt het dat we er altijd net naast grijpen met Etixx-Quick Step, maar we staan er in ieder geval wel altijd. Ik ben blij dat ik vanuit een verloren positie nog een podiumplaats kon halen.”

flag-be Jurgen Roelandts (Lotto Soudal) – Zevende, lang in de aanval
Nadat Maarten Tjallingii kilometers solo aan de kop had gereden, volgde Jurgen Roelandts zijn voorbeeld. “Ik geloofde er echt in dat ik het tot het einde zou uitzingen”, gaf hij na afloop aan voor de camera van Sporza. “Zeker toen ik hoorde dat er maar een klein groepje achter mij reed en (Jens) Debusschere erbij zat als stoorzender.” Op een gegeven moment had hij zelfs meer dan twee minuten voorsprong.

“Ik wist ook dat het meewind was op het einde. Maar ik heb te veel krachten verspild in de tegenwind. Op die stukken was het 5 tegen 1.” Op zeventien kilometer werd hij bijgehaald, maar kon hij nog wel aanklampen bij de groep. Maar “op het einde was ik aan het leeglopen. Ik ben ontgoocheld, maar tegelijkertijd geeft dit ook vertrouwen. Ik zet een mooie reeks neer sinds Milaan-San Remo.”

flag-be Jens Debusschere (Lotto Soudal) – Vijfde
De Belgisch kampioen wist zich te laten zien in deze helse klassieker. Hij sprong op het juiste moment mee om zijn ploegmaat Jurgen Roelandts, die solo op kop reed, te beschermen. “Ik heb een supersterke Jurgen Roelandts gezien”, meldt hij aan Sporza. “Het is spijtig dat hij het niet kan afwerken. Ik heb mij de hele dag niet super gevoeld, maar ik was mee toen ik mee moest zijn.”

Ook hij is, net als zijn ploegmaat, ontgoocheld. “Ik dacht dat Jurgen het ging halen. En ik wist dat als ze bij hem kwamen, dat ik niet goed genoeg was om het af te werken. Ik heb alles geprobeerd, maar ik denk dat de ontgoocheling primeert.”

RIDE Magazine
18 Reacties
Sorteer op:
29 maart 2015 19:04
Geweldige koers gezien. Zoals Paolini terecht zei: dit is het echte wielrennen. Thomas trouwdns definitief doorgebroken als klasbak voor de klassiekers.
29 maart 2015 19:31
waar is het volg topic?
29 maart 2015 19:32
Het volgtopic begon om 11:10 uur ongeveer dus dat kun je in de lijst van nieuwsberichten terugvinden.
29 maart 2015 19:34
tussen 10.35 en 14.05 staat niets
29 maart 2015 19:41
@andor
En als je in de zoekbalk 'volg hier' intoetst?
29 maart 2015 19:43
Als je op de homepage op lijst klikt staat het bij wielernieuws.
29 maart 2015 19:44
volgtopics staan niet onder de nieuwsberichten. kijk op de homepage, of gebruik de zoekfunctie'(volgtopic)
@redactie:
volgtopics zouden makkelijker te vinden moeten zijn.
29 maart 2015 19:49
@redactie Wat achtpuntzes zegt vind ik ook.
29 maart 2015 19:54
sorrie van het oftopic zijn maar ik wilde dat volgtopic erg graag lezen het was ook zo,n mooie wedstrijd. heb het dankzij 8.6 toch gevonden, pirazzi ook bedankt.
29 maart 2015 20:14
Benieuwd naar uitleg Groenewegen waarom DSQ.
29 maart 2015 20:42
Ik doe wel een gokje > Aan de bolide hangen.
29 maart 2015 20:52
ik heb net ook nog even het volgtopic doorgelezen. prachtige manier om de koers nogmaals te herbeleven. komt rustig op gang, met wat wensen voor waaierrijden, maar al snel valt de mond open van elke poster, en krijg je bijna wielerpoezie te lezen.
29 maart 2015 22:36
Wijze reactie van Paolini, geheel rechtvaardig.
30 maart 2015 00:23
Geraint Thomas nu doorgebroken? 2011: tweede in Dwars door Vlaanderen .. de sprint verloren van Nick Nuyens. Tiende in Ronde van Vlaanderen .. in de groep op 5 seconden van Nick Nuyens. 2013: vierde in de Omloop, na winnaar (jaja) Paolini. Vierde in de E3 prijs. 2014: derde in E3.. de sprint verloren van Peter Sagan en Nicky Terpstra. Achtste in de Ronde van Vlaanderen en zevende in een groep (met zijn senior) in Parijs Roubaix.. Komt op mij toch niet over alsof hij er nu pas is. Maar hij is nu 28, dus wel een stuk sterker dan een paar jaar terug. Als je dat bedoelde, dan snap ik je.
30 maart 2015 01:26
@klimbok
Ik neem aan dat je op mijn post reageert?
Ja ik bedoel met zijn doorbraak als klasbak voor de klassiekers dat hij nu echt voor winst of podium meedoet, waar dat voorheen meer om mooie ereplaatsen in de top-10 ging. In WF-voobeschouwingstermen: van outsider voor winst met * naar favoriet voor winst met ***

Hij heeft dus echt een stapvoorwaarts gezet. Is nu ook pas op zijn top/volgroeid inderdaad
30 maart 2015 08:19
Eigenlijk jammer dat P. Gilbert van BMC hier niet aan de start stond. Zou hij de finish hebben gehaald? Voor de Ronde van Vlaanderen staat Kittel op de startlijst bij Giant - Alpecin ipv Degenkolb maar ik neem aan dat ze dat weer wisselen als Degenkolb weer fit wordt.
30 maart 2015 23:28
@Coldeportes.
Reactie was naar aanleiding van jouw opmerking "klasbak". Correct. Geen kritiek hoor, ik snap je opmerking! Ik wilde eigenlijk gewoon laten merken dat ik Geraint Thomas ook daarvoor al een klasbak vond. Vind het eigenlijk nog knapper als je op die leeftijd ook al top 2, 3 tot 10 rijdt :).. Ondanks dat hij toen nog niet de kracht had, had hij denk ik al wel iets van 'koersslimheid'. En nu mag hij ook van de ploegleiding. Dat helpt zeker. Maar ik pool al 4 a 5 jaar op hem: volgens mij kan hij (net als andere klasbakken) een koers lezen, en dat bepaald volgens mij meer of je mee doet om de punten of niet. Tuurlijk, je moet het wel kunnen afmaken.. dat snap ik. Enfin, klasbak ;)..
31 maart 2015 07:30
@klimbok
Dacht ik al hoor ;). We zijn het eens: klasbak die nu tot de wereldtop behoort. Want dat punt maak je terecht: er zijn heel goeie coureurs die in het koppie iets missen (gochme) om echt mee te doen voor het podium of winst. Sowieso: het mentale deel is cruciaal in de topsport.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.