Reinier Honig keert terug bij Vorarlberg
foto: Marcel Koch
dinsdag 22 november 2016 om 09:15

Reinier Honig keert terug bij Vorarlberg

Reinier Honig doet komend seizoen een stapje terug naar het Continental-niveau. De 33-jarige Noord-Hollander moet Roompot-Oranje Peloton verlaten en ruilt die ploeg in voor het Oostenrijkse Vorarlberg, waar hij ook voor zijn tijd bij de Nederlandse ploeg actief voor was.

Financiële plaatje
Honig deed er wel alles aan om op ProContinental-niveau te blijven fietsen, na naar eigen zeggen twee mooie jaren bij Roompot-Oranje Peloton. “Ik denk dat ik zo’n beetje alles heb geprobeerd, maar ProContinental-niveau werd gewoon lastig”, vertelt hij aan WielerFlits. “Daarna ben ik me gaan richten op de betere Continental-teams waar ik mezelf wel voor zag fietsen, zo lang dat financieel haalbaar was om nog een jaar door te gaan. Van lucht kun je namelijk niet leven. Ik hoef niet rijk te worden van het fietsen, maar ik wilde het wel full time blijven doen.”

Dat was geen gemakkelijke opgave. “Überhaupt reactie krijgen lijkt al teveel gevraagd. Nederlandse Continental-teams heb ik niet aangeschreven, maar als zij dat hadden gewild was het niet moeilijk om met mij in contact te komen. Bij buitenlandse formaties kun je bovendien een mooier programma rijden, dat beter bij mij past. Bij Vorarlberg heb ik in 2014 echt een heel leuk jaar gehad. Het liefste blijf ik nog tien jaar fietsen, want ik vind het nog veel te leuk. Ik train iedere dag met plezier, ga met een lach naar de koers. Maar het moet wel uit kunnen.”

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
22 november 2016 10:35
Dat zo'n ploeg voor Honig kiest en niet voor een Zoidl bijvoorbeeld. Een Zoidl kan echt scoren in de wedstrijden die voor Vorarlberg belangrijk zijn zoals de Österreich Rundfahrt.
22 november 2016 10:47
Misschien mikt Zoidl vooralsnog hoger?
22 november 2016 10:54
Honig nog steeds bekender vanwege zijn kansloze Twitter uitspattingen dan door prestaties. Dat zegt genoeg. Erg matige renner die zich steeds wil laten gelden als spreekbuis van het peloton. Misschien dat dat op continentaal niveau wel eens lukt.
22 november 2016 12:47
@Silent Hill +1. Lijkt zws een hype te ziin de laatste tijd.
22 november 2016 14:35
Hij blij, team blij en wij blij als hij zo min mogelijk in de bezemkast van Eurosport zit.
22 november 2016 15:30
Ha, Reinier is goede vrienden met Bobbie, dus hij zit al een soort van in de bezemkast.
22 november 2016 18:53
Leuk voor Honig, hij schijnt door zijn collega's geroemd te worden om zijn professionaliteit, mentaliteit en werklust; En Vorarlberg heeft de laatste jaren wel vaker Nederlanders in dienst gehad, wellicht dat de sponsor hoopt dat er wat meer Nederlanders naar het onbekendere gebied naast Tirol komen.
22 november 2016 21:43
Ze kozen voor Honig en Sebastian Baldauf omdat deze in het verleden ook bij Vorarlberg hebben gekoerst. En ik denk op basis van hun ervaring. Op de website is te lezen dat ze beiden met open armen zijn ontvangen.
Zoidl is overigens zo goed als rond met team Felbermayr. Dus ook terug bij een ploeg waarvoor hij eerder heeft gekoerst.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.