‘Remco Evenepoel hoeft niet te sleutelen aan programma richting Tour’
foto: Cor Vos
donderdag 18 april 2024 om 11:25

‘Remco Evenepoel hoeft niet te sleutelen aan programma richting Tour’

Remco Evenepoel kan zijn geplande programma richting de Tour de France gewoon afwerken, zo meldt Het Laatste Nieuws. De 24-jarige Belg brak bij de zware valpartij in de Ronde van het Baskenland zijn sleutelbeen en schouderblad, maar zijn revalidatie verloopt volgens schema.

Evenepoel kan momenteel nog niet in de buitenlucht trainen, aangezien hij nog te veel wordt beperkt door zijn blessures, maar de 24-jarige kopman van Soudal Quick-Step fietst al wel weer voorzichtig op de rollen. Het is de bedoeling dat hij begin mei naar de Sierra Nevada trekt voor een eerste hoogtestage.

Dauphiné-BK
Na een periode op hoogte volgt met het Critérium du Dauphiné (2-9 juni) een zeer belangrijke ‘voorbereidingskoers’ op de Ronde van Frankrijk. Mocht de Dauphiné toch niet haalbaar blijken – waar op dit moment niet van wordt uitgegaan – biedt de Ronde van Zwitserland (9-18 juni) uitkomst.

Na de Dauphiné volgt een tweede hoogtestage, om zo de laatste puntjes op de i te zetten voor de Tour. Op zondag 23 juni zal Evenepoel nog wat laatste wedstrijdprikkels opdoen op het BK wielrennen in Zottegem. Het BK tijdrijden, twee dagen eerder, past dit jaar niet in de planning van Evenepoel.

Wedstrijdprogramma
RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.