Roglic genoot van strijd met Evenepoel: “Het was een geweldige week”
foto: Cor Vos
zondag 26 maart 2023 om 14:26

Roglic genoot van strijd met Evenepoel: “Het was een geweldige week”

Primoz Roglic schreef zondag de Ronde van Catalonië op zijn naam. In de slotrit sloeg hij meerdere aanvallen af van Remco Evenepoel, die wel als eerste over de streep kwam in Barcelona. Roglic had de aanvallen van de wereldkampioen wel aan zien komen, zei hij in het flashinterview na afloop.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het waren zes zware dagen en ik had nog wel één laatste zware dag verwacht”, aldus de Sloveen. “Maar het team was geweldig, ze hielden me in de juiste positie. En ik had benen. Het was dus een geweldige week, we kunnen het nu vieren.”

De zege in de Ronde van Catalonie betekent veel voor Roglic. “De wedstrijd miste nog op mijn palmares. Het is mooi om onderdeel te zijn van zo’n lange historie, het is een van de oudste rittenkoersen. Ik ben vereerd om bij de winnaars te horen.”

In mei staan Evenepoel en Roglic weer tegenover elkaar, dan in de Giro d’Italia. Krijgen we in die wedstrijd hetzelfde te zien als in de Ronde van Catalonië? “Ik hoop het”, lachte de kopman van Jumbo-Visma. “Het was leuk, ik heb ervan genoten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.