Roglic na dertigste seizoenszege LottoNL-Jumbo: “We zijn heel blij”
foto: Alex Whitehead/SWpix.com
donderdag 6 september 2018 om 16:30

Roglic na dertigste seizoenszege LottoNL-Jumbo: “We zijn heel blij”

LottoNL-Jumbo wist vandaag in de Tour of Britain zijn dertigste zege van het seizoen te boeken. De Nederlandse formatie won met verve de ploegentijdrit, door topteams als Quick-Step Floors en Sky ruim achter zich te laten. “Dit is een hele mooie overwinning”, zo laat Primož Roglič weten in het flashinterview.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

LottoNL-Jumbo sloeg een dubbelslag, want de Sloveen is tevens de nieuwe leider. “Het was niet een groot doel om de leiderstrui te pakken. We wilden slechts een goede tijdrit rijden. Er werd vanwege de lastigheidsgraad van de tijdrit onderweg veel gecommuniceerd.”

“Iedereen heeft fantastisch werk geleverd. We zijn dan ook erg blij”, aldus Roglič, die zich nu richt op de eindzege. “Nu we de leiderstrui hebben, zullen we zeker proberen om deze te verdedigen in de komende dagen.”

Roglič heeft in het klassement nu een voorsprong van zes seconden op Julian Alaphilippe, terwijl Bob Jungels volgt op 16 tellen. Morgen staat de koninginnenrit in de Tour of Britain op het programma, als de renners finishen op de top van Whinlatter Pass.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
6 september 2018 16:43
Ik ben ook heel blij :)
  6 september 2018 18:55
  Is tevreden niet het juiste woord....
  Sorry, te makkelijk
6 september 2018 17:15
Die Roglic is wel een goudhaantje. Morgen wordt 't nog spannend, want dan staat de koninginnenrit op 't programma.
6 september 2018 17:24
Wat pas een verrassende titel was geweest
"Roglic geirriteerd: 30ste zege wat heb je daar nou aan"
Hij zou echt een goeie kopman zijn voor de tour 2018, froome vs Dumoulin vs roglic
  6 september 2018 17:27
  Ik hoop op Froome en Thomas vs. Kruijswijk en Roglic vs. Dumoulin en Kelderman vs. Yates en Yates.
  6 september 2018 17:39
  Ik hoop op 1. Dumoulin 2. Kruijswijk 3. Kelderman of vice versa.
  6 september 2018 18:06
  @marcel
  Geen kruijswijk op 1?
  Dacht dat ik jou hoorde zeggen dat je tlj fan was...
  6 september 2018 18:34
  @aru123

  Zeker, ik heb heel veel respect voor hoe TLJ bezig is, en gun ze het allerbeste. Ik vind Dumoulin echter net iets sympathieker dan Kruijswijk, maar als de laatstgenoemde wint spring ik ook een gat in de lucht.
  6 september 2018 21:28
  Ik vind sagan en terpstra sympathieker dus doe die op 1 en 2 ;)
6 september 2018 17:50
Denk dat hij morgen een betere ploeg heeft voor de beklimmingen dan Quick step. Denk dat filippie heb morgen niet verslaat. Ik zou kijken of powless eekhoorn of van emden mee kan glippen in de vlucht. Dan hoeven ze niet te controleren
6 september 2018 22:02
Gezien de prestaties de gehele week heeft TLJ hier de breedste selectie. Al moet ik zeggen dat Van Emden hier boven zijn niveau rijdt - zie de tweede hele zware etappe waarin hij kort eindigde. Maar Roglic, Eenkhoorn en Powless zouden morgen goed mee moeten kunnen spelen, en een evt herstelde Bouwman kan, door zich uit de naad te rijden, de boel bij elkaar proberen te houden als het moet,

Om te reageren moet je ingelogd zijn.