Romain Bardet won ondanks val: “Ik ging iets te snel de bocht door”
Bardet op archiefbeeld - foto: Cor Vos
donderdag 5 augustus 2021 om 19:32

Romain Bardet won ondanks val: “Ik ging iets te snel de bocht door”

Romain Bardet bezorgde zijn ploeg DSM vandaag in de Vuelta a Burgos de zege in Espinosa de los Monteros. De Franse klimmer liet naderhand weten blij te zijn met zijn benen en het werk van zijn team.

“We wisten dat de Picón Blanco mogelijk de zwaarste klim van de week was, dus als ploeg wilden we iets proberen. De jongens zetten me in een heel goede positie af aan de voet van de klim en ik had echt goede benen vandaag. Het doel was om een etappe te winnen en dat is dus gelukt”, zei Bardet op de website van DSM.

De Franse klimmer reed vlak voor de top weg bij Mikel Nieve en Geoffrey Bouchard, om dan solo aan de afdaling naar de finish te beginnen. “Ik voelde op de klim dat ik weg kon springen en solo verder kon gaan, aangezien ik wist dat ik een goede afdaling kon rijden. Toen had ik die stomme val omdat ik iets te snel de bocht door ging.”

Hij zat echter snel weer op zijn fiets en had genoeg voorsprong om weg te blijven. “Het was een mooie klim met een paar heel steile stukken, maar het was vrij tactisch met de tegenwind dus ik besloot tot het laatste moment met mijn aanval te wachten. Ik bekijk het nu per dag. Morgen is een mooie kans voor Alberto Dainese. Zaterdag zullen we zien of ik de trui kan verdedigen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.