LottoNL-Jumbo start niet in Yorkshire, Roompot-Nederlandse Loterij wel
foto: SWPix.com
woensdag 21 maart 2018 om 13:44

LottoNL-Jumbo start niet in Yorkshire, Roompot-Nederlandse Loterij wel

Roompot-Nederlandse Loterij is een van de twintig ploegen die over anderhalve maand aan de start staan van de vierde editie van de Tour de Yorkshire. Dat heeft de organisatie van de rittenkoers bekendgemaakt. Ook vorig jaar was Roompot-Nederlandse Loterij van de partij en won de ploeg het bergklassement met Pieter Weening.

De Britse ronde heeft met Astana, BMC, Dimension Data, Katusha-Alpecin, Sky en Sunweb zes WorldTour-teams aan het vertrek. Roompot-Nederlandse Loterij is één van de zeven ProContinentale ploegen. Het peloton wordt aangevuld met continentale formaties en een Britse nationale ploeg.

De Tour de Yorkshire werd vorig jaar gewonnen door Serge Pauwels. Sinds dit jaar overlapt het twee dagen met de Giro d’Italia, terwijl het afgelopen seizoenen nog een week voor de Italiaanse grote ronde verreden werd. Opvallende afwezige is LottoNL-Jumbo, dat tot nu toe elke editie een rit wist te winnen.

Deelnemende ploegen Tour de Yorkshire 2018 (3-6 mei)
flag-kz Astana
flag-us BMC
flag-za Dimension Data
flag-ch Katusha-Alpecin
flag-gb Sky
flag-de Sunweb

flag-ie Aqua Blue Sport
flag-fr Cofidis
flag-fr Direct Energie
flag-es Euskadi Basque Country–Murias Taldea
flag-us Rally
flag-nl Roompot-Nederlandse Loterij
flag-fr Vital Concept

flag-gb Canyon Eisberg
flag-ie Holdsworth
flag-gb JLT Condor
flag-gb Madison Genesis
flag-gb ONE
flag-gb Vitus

flag-gb Nationale selectie GB

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
21 maart 2018 13:46
Opvallend dat Lotto NL hier niet meer rijdt. Gevolg van de kleiner geworden ploeg?
21 maart 2018 13:50
Yorkshire valt dit jaar samen met de Giro, terwijl het de afgelopen jaren steeds de laatste koers ervoor was voor TLJ. Dan moet je dus andere keuzes maken.

edit wf: bedankt, aangepast
21 maart 2018 14:03
"Yorkshire valt dit jaar samen met de Giro, terwijl het de afgelopen jaren steeds de laatste koers ervoor was voor TLJ. Dan moet je dus andere keuzes maken."
He, begrijp ik goed, die jongens, die Norway gaan rijden, kunnen door vermoeidheid niet nog eens Yorkshire erbij nemen. Je hoeft die koers toch niet als voorbereidingskoers voor de Giro gebruiken. Wat onzin weer. Je ontneemt Groenewegen de kans voor een ritwinst.
21 maart 2018 14:29
@kelderfan huh?
21 maart 2018 14:55
Begrijpelijk. Je kan sowieso acht man niet gebruiken door de Giro. Vier dagen ervoor finishen zeven man in Romandië, twee dagen ervoor moet je zeven man in Frankfurt hebben en zeven dagen erna zeven man in Californië. Tuurlijk kun je mensen twee van die drie koersen en Yorkshire laten rijden, maar of het de moeite is?
21 maart 2018 14:56
Idd huh...!? Elke race die tlj niet rijdt met kans op massaspurt gaat dan deze redenering op.
21 maart 2018 14:58
Tja Kelderman, elke koers die je niet rijdt ontneem je groenewegen (en anderen) een kans op een overwinning. Topsport gaat ook om keuzes maken
21 maart 2018 17:38
@kelderfan
"Je ontneemt Groenewegen de kans voor een ritwinst."

Zullen we Groenewegen dan maar in elke wedstrijd (die niet een andere wedstrijd overlapt) laten rijden omdat we hem anders de kans voor een ritwinst ontnemen? Of is het mogelijk dat zijn kansen op ritwinsten juist groter worden door hem niet in elke wedstrijd te laten rijden en in plaats daarvan op een aantal wedstrijden laten richten?
21 maart 2018 17:47
Jongens, laat het nu aan de ploegleiding over. Die weten echt wel goede keuzes te maken, zoals vandaag in De Panne, een uitstekende koers om te "leren". Ook nog een televisiekoers, maar ja, publiciteit genoeg toch ?
21 maart 2018 20:56
en maar in elk topic janken he.
22 maart 2018 09:46
De WT is eigenlijk zo ingericht dat teams over verschillende rondeploegen moeten beschikken, en dat wreekt zich. Je zou eigenlijk toe moeten naar een systeem waarin je 1 klassiekerploeg hebt met reserves, en 1 rondeploeg met reserves. Een nieuwe verdeling van (kortere) grote rondes over het jaar en herinvoering van de wereldbeker voor eendagswedstrijden zou al helpen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.