Roompot-Oranje Peloton wordt Roompot-Nederlandse Loterij
vrijdag 21 oktober 2016 om 11:01

Roompot-Oranje Peloton wordt Roompot-Nederlandse Loterij

De Nederlandse Loterij vervangt vanaf 2017 Oranje Peloton als mede-naamgever van de Roompot-ploeg. De Nederlandse formatie maakte vandaag in Utrecht de nieuwe naam van het team bekend.

De Nederlandse Loterij is de naam van de grootste kansspelorganisatie van Nederland, die ontstaan is uit de fusie tussen de Nederlandse Staatsloterij en De Lotto. Het bedrijf verkiest de nieuwe naam van de organisatie te promoten boven het gebruik van de naam Oranje Peloton.

Wat de naamswijziging betekent voor de toekomst van Oranje Peloton is nog onduidelijk, maar de aanpassing zou niet automatisch betekenen dat er een einde komt aan het Oranje Peloton-project
dat fietsen in Nederland ondersteunt.

Voor Michael Zijlaard betekent de naamswijziging een volgende stap in de ontwikkeling van de ploeg. “Dat een grote partner als Nederlandse Loterij zijn naam direct aan ons team wil verbinden geeft aan dat wij op de goede weg zijn. Wij handhaven hiermee het puur Nederlandse karakter dat wij hebben en uiteraard blijft oranje onze kleur. Het personaliseren van de shirts, met de naam van de renner in het kraagje, is ook erg positief ontvangen op de beurs.”

De Nederlandse ProContinentale wielerploeg presenteert vandaag op de fietsbeurs Bikemotion naast de nieuwe naam ook de nieuwe teamfiets. Onlangs verlengde Isaac Cycle haar contract als fietsenleverancier voor twee jaar. Daarnaast wordt het nieuwe shirt voor 2017 gepresenteerd.

“Door het samengaan van Staatsloterij en De Lotto is er een krachtige nieuwe kansspelorganisatie ontstaan die zich inzet voor de Nederlandse sport en het bereikbaar maken van sport voor een bredere doelgroep. Op dit moment werken we aan het vergroten van de naamsbekendheid van Nederlandse Loterij, en daar biedt de samenwerking met het team wat ons betreft een uitgelezen kans voor”, zegt Arjan ’t Veer; directeur Corporate Affairs bij de Nederlandse Loterij over de naamswijziging.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
21 oktober 2016 11:23
Roompot-Nederlands loterij dat klinkt toch voor geen meter. Geen enkele wielerverslaggever zal dit uit zijn mond kunnen krijgen.
21 oktober 2016 11:42
@flyellus42 - even cynisch zijn: dat hoeft ook niet want ze mogen toch bij geen enkele aansprekende koers in het verre buitenland meedoen. (Begrijp me goed, dat vind ik jammer, ik gun het ze graag)
21 oktober 2016 12:02
@jooprioolpijp Ik denk dat je gelijk hebt. Ze zullen het moeilijk krijgen om in grote koersen te mogen rijden. En waarom sponsort de Nederlandse loterij 2 ploegen?? Nu heb je een matige Nederlandse pro-tour en een matige Nederlandse pro-continental ploeg. Kunnen ze niet beter al hun geld in 1 ploeg stoppen zodat deze daadwerkelijk mee kan doen met de wereldtop??
21 oktober 2016 12:13
onzin. alsof dat als je de beste renners van Roompot en TLJ samenvoegt je dan een topteam krijgt.
21 oktober 2016 12:21
@8.6 Als je de budgetten bij elkaar voegt heb je natuurlijk wel meer mogelijkheden. En dan kom je weer in een andere categorie renners uit dan de renners die op dit moment bij de ploegen rijden
21 oktober 2016 12:31
@8.6 wat FdJ zegt. Qua alleen Nederlanders kan je natuurlijk een aardig topteam neerzetten.
21 oktober 2016 13:43
@ Jooprioolpijp, ik vind je ten onrechte cynisch. Ze hebben afgelopen jaar een leuk programma gereden, waar onder een aantal WT koersen. Met als hoogtepunt het succes van de RvZ met de bergtrui van Tolhoek en de ritwinst van Weening. Ik verwacht dat we dit jaar weer een paar wildcards gaan krijgen hoor. Niet voor de tour, maar dat lijkt me ook een beetje te hoog gegrepen voor deze leuke ploeg.
21 oktober 2016 13:53
@ FDJ & Scotty:
wie wil je halen dan? buitenlandse kopmannen? Dumoulin, Poels en Kelderman komen toch niet. dan vind ik het zo wel best met TLJ en Roompot.
21 oktober 2016 15:48
Met geld is alles te koop....mompelt iets met Midden-Oosten en Merida.....
21 oktober 2016 16:57
Dat gaat er eentje de kop kosten.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.