Sander Armée vindt in Qhubeka ASSOS nieuwe ploeg
foto: Cor Vos
maandag 7 december 2020 om 14:37

Sander Armée vindt in Qhubeka ASSOS nieuwe ploeg

Sander Armée blijft in 2021 actief op het hoogste niveau. De 34-jarige coureur moest vertrekken bij Lotto Soudal, maar heeft nu in Qhubeka ASSOS een nieuwe ploeg gevonden. Hij wordt er ploeggenoot van onder meer Victor Campenaerts en Fabio Aru. Ook de jonge Zwitser Mauro Schmid (21) is gepresenteerd door Qhubeka ASSOS.

Armée is al sinds 2010 profwielrenner. Hij debuteerde toen bij Topsport Vlaanderen-Mercator. Na vier jaar maakte hij de overstap naar het toenmalige Lotto Belisol. Achter zijn naam staan twee profzeges: in 2017 wist Armée de achttiende rit in de Vuelta a España te winnen en in augustus van het afgelopen seizoen won hij een etappe in de Tour Poitou-Charantes.

“Ik ben super gemotiveerd om volgend jaar bij Qhubeka ASSOS aan te sluiten”, zegt Armée. “Koersen is mijn passie en ik voel die passie ook in de ploeg en de staf. Ik heb al wat successen gehad, maar dat betekent niet dat ik mij niet verder wil verbeteren. Ik zal ook mijn ervaring gebruiken en alles geven om de ploegdoelen te behalen volgend jaar. Het is leuk om weer samen te koersen met Victor. We reden al twee jaar samen en woonden de laatste jaren in hetzelfde dorp.”

Mauro Schmid
Mauro Schmid staat te boek als een degelijke tijdrijder en iemand die in het middengebergte lang mee kan. Zo werd hij begin dit jaar bij de profs achttiende in de door Emanuel Buchmann gewonnen Trofeo Serra de Tramuntana (1.1) op Mallorca. Daarnaast werd hij achttiende in het klassement van de Czech Tour (2.1) en elfde in de Ronde van Luxemburg (2.HC).

Vorig jaar werd Schmid op het Europees kampioenschap tijdrijden voor beloften ook al elfde. Hij gaf vier seconden toe op Ilan Van Wilder en was een seconde sneller dan Brent Van Moer. Schmid is vooralsnog de tweede renner uit Zwitserland bij Qhubeka ASSOS, naast Kilian Frankiny.

In totaal heeft Qhubeka ASSOS nu 25 renners onder contract voor 2021. De WorldTour-ploeg geeft aan dat binnenkort nog twee renners aangekondigd worden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.