Selectie ploeg Hermans en Vanmarcke rond na verlengingen
Guillaume Boivin heeft een vernieuwd contract getekend - foto: Cor Vos
maandag 30 november 2020 om 12:51

Selectie ploeg Hermans en Vanmarcke rond na verlengingen

Israel Start-Up Nation heeft de selectie voor volgend seizoen compleet, nadat Guillaume Boivin en Reto Hollenstein met twee jaar bijtekenden. De Israëlische ploeg vangt het nieuwe jaar aan met 31 renners, met Chris Froome als boegbeeld. Later voegt ook Taj Jones zich bij het team.

Boivin maakt al bijna vanaf het begin deel uit van de ploeg. “Ik ben onder de indruk van de grote stappen die we elk jaar zetten en ik kijk ernaar uit om herenigd te worden met mijn goede vriend Michael Woods. Ik hoop dat ik samen met hem kan koersen en hem kan helpen aan succes”, laat de 31-jarige Canadese sprinter weten via de ploeg.

Hollenstein, die in augustus 35 werd, kwam vorig seizoen over van Katusha-Alpecin, dat ophield te bestaan. “Door de huidige situatie was het een uitdagend jaar, maar ik verloor nooit de focus en bleef vechten. Ik kijk uit naar volgend seizoen om met een sterke ploeg te koersen en te profiteren van de ervaring van Chris Froome.”

Negen nieuwkomers
Froome is een van de negen nieuwkomers, die Israel Start-Up Nation voor 2021 presenteerde. De viervoudige Tourwinnaar, die afkomstig is van INEOS Grenadiers, wordt de grote blikvanger bij de ploeg. Ook Patrick Bevin, Alessandro De Marchi, Carl Fredrik Hagen, Daryl Impey, Michael Woods en Sep Vanmarcke werden overgenomen van andere WorldTour-ploegen. Sebastian Berwick en Taj Jones komen over uit het continentale circuit.

Van een zevental renners neemt de ploeg na dit jaar afscheid. Rory Sutherland en Travis McCabe hangen hun fiets aan de haak, Nils Politt (BORA-hansgrohe) en Matteo Badilatti (Groupama-FDJ) hebben elders onderdak gevonden. Waar de wielertoekomst van Daniel Navarro, Mihkel Räim en Patrick Schelling (die gedurende het seizoen een schorsing van vier maanden uitzat voor het gebruik van Terbutaline) ligt, is vooralsnog niet bekend.

Israel Start-Up Nation heeft voor in januari een groot trainingskamp gepland in Israël. Daarvoor, op 12 december, komt de ploegleiding bijeen voor een meerdaags overleg, waarin de strategie, de tactieken en de wedstrijdprogramma’s van de renners worden doorgenomen.

Selectie Israel Start-Up Nation voor 2021
flag-fr Rudy Barbier
flag-au Sebastian Berwick
flag-nz Patrick Bevin
flag-be Jenthe Biermans
flag-ca Guillaume Boivin
flag-at Matthias Brändle
flag-ca Alexander Cataford
flag-it Davide Cimolai
flag-it Alessandro De Marchi
flag-gb Alex Dowsett
flag-il Itamar Einhorn
flag-gb Chris Froome
flag-il Omer Goldstein
flag-de André Greipel
flag-no Carl Fredrik Hagen
flag-be Ben Hermans
flag-fr Hugo Hofstetter
flag-ch Reto Hollenstein
flag-za Daryl Impey
flag-au Taj Jones – per 1 augustus
flag-ie Dan Martin
flag-lv Krists Neilands
flag-il Guy Niv
flag-ca James Piccoli
flag-fr Alexis Renard
flag-il Guy Sagiv
flag-ee Norman Vahtra
flag-be Tom Van Asbroeck
flag-be Sep Vanmarcke
flag-ca Michael Woods
flag-dk Mads Würtz Schmidt
flag-de Rick Zabel

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.