Selectie Visma-Lease a Bike nog niet helemaal rond: “Nog bezig met een paar mannen”
foto: Cor Vos
dinsdag 24 oktober 2023 om 08:50

Selectie Visma-Lease a Bike nog niet helemaal rond: “Nog bezig met een paar mannen”

Jumbo-Visma maakte onlangs de komst van Bart Lemmen bekend, maar daarmee is de ploeg nog niet klaar op de transfermarkt. Dat heeft Merijn Zeeman verteld in gesprek met de NOS. “De selectie is nog niet helemaal rond, daar zijn we volop mee bezig”, aldus de sportief manager van het Nederlandse WorldTeam.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik ben nog bezig met een paar mannen. Wij verwachten dat we die de komende weken bekend gaan maken”, vertelt Zeeman. Naast de genoemde Lemmen, zullen ook Matteo Jorgenson (Movistar), Ben Tulett (INEOS Grenadiers), Loe van Belle, Per Strand Hagenes en Johannes Staune-Mittet (allen Jumbo-Visma Development) vanaf volgend jaar rijden voor Jumbo-Visma, dat in 2024 Visma-Lease a Bike zal gaan heten.

Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix
Zeeman blikte vooral ook terug op 2023. Jumbo-Visma was afgelopen seizoen ontzettend dominant, maar het team behaalde niet al zijn doelen. In de grote kasseiklassiekers – de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix – kwamen ze tekort voor de overwinning. “Met name Pogacar en Mathieu (van der Poel, red.) maakten het ons niet gemakkelijk, om een understatement te gebruiken. Zij waren in de Ronde van Vlaanderen echt een stuk beter dan dat wij waren.”

Toch hoopt Zeeman dat de rollen in 2024 zijn omgedraaid, want de twee genoemde monumenten staan opnieuw hoog aangestipt voor Jumbo-Visma. “We moeten een list verzinnen om die mannen te verslaan”, doelt hij op Pogacar en Van der Poel. “Dat is wel een mooie uitdaging, dat is ook waar sport over gaat. Aan ons om de komende weken een goed plan te maken.”

Moet Jumbo-Visma dan de breedte van de ploeg uitspelen en zo de aanval openen? “Dat hebben we vorig jaar ook geprobeerd, maar toen waren ze ons ook te slim af. Het begint erbij dat we onze renners op het beste fysieke niveau ooit moeten krijgen. Daarna moeten we tactisch heel goed nadenken hoe we ze kunnen verslaan. En stiekem hoop ik dat Pogacar de Giro rijdt en dat hij dus niet in de ronde van Vlaanderen is”, lacht de sportief manager. “Dat zou ons zeker helpen.”

Wout van Aert
Wout van Aert is de grote voorjaarskopman bij Jumbo-Visma, maar tot nog toe is het hem niet gelukt om de Ronde van Vlaanderen of Parijs-Roubaix te winnen. Tegenover Pogacar en Van der Poel lijkt hij soms net dat beetje extra te missen, stelt de interviewer van de NOS. “In de Ronde van Vlaanderen geldt dat, maar in Parijs-Roubaix is hij denk ik wel echt de evenknie van Mathieu. Daar is het maar net hoe het valt en speelt de factor pech ook nog een rol”, doelt Zeeman op de lekke band van Van Aert op Le Carrefour de l’Arbre.

“Dus Roubaix is absoluut de wedstrijd die hem het beste ligt. Maar de Ronde van Vlaanderen is voor hem iets heel speciaals, dus daar gaan we volgend jaar weer alles aandoen. Want het is voor ons de moeilijkste wedstrijd om te winnen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.