maandag 8 april 2024 om 11:06

Silvan Dillier (Alpecin-Deceuninck) na Parijs-Roubaix: “Hebben écht een stukje geschiedenis geschreven”

Video Mathieu van der Poel soleerde zondag op indrukwekkende wijze naar de zege in Parijs-Roubaix, maar onderweg viel ook vooral de kracht van zijn team op. Silvan Dillier, in 2018 zelf nog tweede in de Helleklassieker, was een van de pionnen in het ploegenspel van Alpecin-Deceuninck. De Zwitser verscheen na afloop voor de camera van WielerFlits.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het is misschien gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar het was natuurlijk wel ons doel om de koers op deze manier aan te pakken”, aldus Dillier over de prestatie van Alpecin-Deceuninck, dat al vroeg het heft in handen nam en het peloton stevig uitdunde. In de finale zat het werk van Dillier erop, waardoor hij niet volledig mee kreeg wat er vooraan allemaal gebeurde. “Ik hoorde weleens wat via de communicatie, maar het was niet heel duidelijk. Wel kreeg ik door dat Mathieu alleen voorop lag en de jongens daarachter geweldig werk deden om hem te beschermen. Het was opnieuw een geweldige teamprestatie en een fenomenale prestatie van Mathieu.”

Vroege aanval
Van der Poel viel al van ver aan, op bijna zestig kilometer van de finish. Was dat het plan? “Eerlijk gezegd hebben we nooit besproken wanneer of hoe we zouden aanvallen. Ons doel was gewoon om Mathieu en Jasper in de finale te krijgen. Daarna moet je zien hoe de koers zich ontvouwt en wanneer er een moment is om te gaan. Mathieu is heel goed in het zien van deze momenten en hij is niet bang om een inspanning te doen.”

Voor Alpecin-Deceuninck verloopt het klassieke voorjaar perfect. Met Milaan-San Remo, de Ronde van Vlaanderen en nu ook Parijs-Roubaix, wonnen ze voorlopig alle Monumenten. “We hebben vandaag écht een stukje geschiedenis geschreven”, aldus Dillier. “Het is bijna ongelofelijk wat we bereikt hebben. Vorig jaar al (toen Van der Poel en Philipsen ook één en twee werden in Roubaix, red.), maar nu ging het nog beter. Het is crazy.”

Champagne is niet meer genoeg
Dillier heeft geen idee hoe zo’n groot succes gevierd kan worden. “Champagne is niet meer genoeg”, lacht hij. “Ik denk dat we gewoon van het moment moeten genieten, zoals altijd. Daarna gaan we naar het volgende avontuur.”


Luister nu de WielerFlits Podcast met de analyses na Parijs-Roubaix 2024!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.