Slotrit Baloise Ladies Tour komende drie jaar in Deinze
Lisa Klein was in 2021 eindwinnares - foto: Cor Vos
woensdag 1 december 2021 om 11:03

Slotrit Baloise Ladies Tour komende drie jaar in Deinze

De start- en finishplaats van de slotrit in de Baloise Ladies Tour ligt tot en met 2024 in Deinze. Daarnaast is bekendgemaakt dat het aantal wedstrijddagen van deze prestigieuze rittenkoers voor vrouwen, die zowel Nederland als Belgie aandoet, volgend jaar van vier naar vijf gaat.

De organisatie laat weten blij te zijn dat Deinze zich verbonden heeft aan de Baloise Ladies Tour. “We zijn enorm verheugd dat Deinze participeert in de Baloise Ladies Tour. De stad aan de Leie heeft een rijk wielerverleden en past perfect in de uitbreiding van deze vijfdaagse”, klinkt het. Met dit rijke wielerverleden doelen ze onder meer op de successen van renners als Lucien Buysse, Rudy Dhaenens en de leden van de familie Planckaert.

Daarnaast is Deinze jarenlang startplaats van Gent-Wevelgem geweest, en is het dat nog steeds voor Danilith Nokere Koerse, zowel bij de mannen als bij de vrouwen. “We zijn Deinze dankbaar dat het volop gelooft in de ontwikkeling van het vrouwenwielrennen”, geeft de organisator van de Baloise Ladies Tour, Geert Stevens, dan ook aan. De burgemeester van Deinze is eveneens in zijn nopjes met de overeenkomst: “Deinze, dé fietsstad bij uitstek, schrijft met deze wielerkoers opnieuw geschiedenis.”

De Baloise Ladies Tour, die geldt als de laatste voorbereidingswedstrijd op de Tour de France voor vrouwen, begint volgend jaar op woensdag 13 juli 2022. Zondag 17 juli staat de laatste rit op het programma, één week voordat in Parijs La Grand Boucle van start gaat. De editie van 2021 werd gewonnen door Lisa Klein.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.