Specialized verlaat Quick-Step (update)
vrijdag 20 november 2009 om 15:45

Specialized verlaat Quick-Step (update)

Het zat er al een tijd aan te komen, maar nu is het officieel: Specialized is niet langer meer de fietssponsor van Quick-step. Het Amerikaanse fietsenmerk maakt de overstap van de Belgische ploeg naar Astana, het team van Tourwinnaar Alberto Contador, waarmee het afgelopen week waarschijnlijk een verbintenis heeft gesloten. Hiermee eindigt de overeenkomst met de Quick-Step-ploeg na een samenwerkingsverband van 3 jaar.

In een persverklaring melden beide partijen dat ze in goed overleg uit elkaar gaan. Lefevere roemt daarbij het speciaal gemaakte materiaal van de fietsfabrikant en hun nieuwe ontwikkelingen. Zijn coureurs hadden er veel voordeel mee en het leverde een groot aandeel in de resultaten op.
Specialized vertelt dat veel van die ontwikkelingen juist niet mogelijk waren geweest zonder het Quick-step team zelf. Ook waren ze erg dankbaar voor de bekendheid die het team aan het fietsenmerk gaf.

Quick-step moet dus op zoek naar een nieuwe fietssponsor. In het geruchtencircuit worden de volgende merken genoemd: Eddy Merckx, Look, Time en Cannondale.

Update 15:42
Het Nieuwsblad weet te melden dat Quick Step volgend jaar op bolides van Eddy Merckx gaat rijden. Gisteren al zou Patrick Lefevre rond zijn gekomen met het bedrijf van de Belgische ex-toprenner.

Lees ook
‘Contador en Specialized hebben overeenkomst’
Specialized gaat waarschijnlijk in zee met Astana
Specialized overweegt overstap naar Astana

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.