Steff Cras boekt vooruitgang na zware val in Ronde van het Baskenland: “Pijn wordt elke dag minder”
foto: Cor Vos
donderdag 11 april 2024 om 18:03

Steff Cras boekt vooruitgang na zware val in Ronde van het Baskenland: “Pijn wordt elke dag minder”

Steff Cras kan zijn revalidatie voortzetten in België. De renner van TotalEnergies, die betrokken was bij de massale valpartij in de vierde etappe van de Ronde van het Baskenland, is ontslagen uit het ziekenhuis in Spanje en inmiddels weer teruggekeerd naar huis. Zijn klaplong is genezen.

Cras was een van de voornaamste slachtoffers van de val, waar ook Remco Evenepoel, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic bij betrokken waren. De 28-jarige renner werd in het ziekenhuis opgenomen met een klaplong aan de rechterzijde, meerdere gebroken ribben en twee gebroken rugwervels. Een zwaar verdict, maar inmiddels boekt hij alweer vooruitgang.

“Het gaat steeds beter”, zegt Cras op de site van TotalEnergies. “Na onderzoeken in België zijn de resultaten van de scans positiever. De pijn blijft aanhouden, maar wordt elke dag wel wat minder. Met mijn longen gaat het ook steeds beter.”

“Ik ben blij met de vooruitgang en mentaal ben ik ook nog steeds vastberaden. De revalidatie is gepland en we verwachten een spoedig herstel. Mijn seizoensdoelen blijven haalbaar. Ik ben wel teleurgesteld dat ik de Ronde van Baskenland niet uit heb kunnen rijden, maar ik ben dankbaar voor de steun van mijn teamgenoten en de staf.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.