maandag 1 april 2024 om 11:50

Steven de Jongh: “Voor Mads Pedersen was Ronde van Vlaanderen goede training voor Parijs-Roubaix”

Video Mads Pedersen koos in de Ronde van Vlaanderen voor een opvallende koerswijze. De Deen van Lidl-Trek, die vier dagen eerder gevallen was in Dwars door Vlaanderen, koos al vroeg voor de aanval en bleef nadien met zijn krachten smijten. Zijn ploegleider Steven de Jongh gaf na afloop uitleg voor de camera van WielerFlits.

“We hoopten dat Mads nog in orde ging zijn”, begon De Jongh zijn verhaal over de tactiek van Lidl-Trek. “En we hadden Jonathan Milan, die goed reed, en Tom Skujins. Maar Johnny had geen goede dag vandaag.”

“Mads gaf ook al vrij snel aan dat hij niet top was, dus die wilde sowieso proberen er vooruit te gaan. Hij bleef volhouden omdat hij zei: ‘Er kan hierachter ook nog wat gebeuren, misschien krijg ik nog een gaatje’. Hij zei: ‘Als ik in die groep blijf, word ik sowieso gelost’. Het was voor hem ook een goede training voor volgende week (voor Parijs-Roubaix, red.). Laten we hopen dat alle kwetsuren dan zijn geheeld.”

Behandelingen en training
Pedersen reed weg met Gianni Vermeersch, een ploeggenoot van Mathieu van der Poel bij Alpecin-Deceuninck. De twee kregen nog geen halve minuut voorsprong. De Jongh wist toen al dat het een lastig verhaal zou worden. “Zeker ook omdat Alpecin bleef rijden en daarna een aantal andere ploegen overnemen. Mads zei ook: ‘Ik kan me terug laten zakken, maar dan word ik ook gelost’. Dus ja, hij voelde wel aan dat alles boven de 450 watt te veel voor hem was. Hij kon niet diepgaan. Dat is gewoon de impact van de klap geweest.”

Slecht was Pedersen zeker niet, vindt De Jongh. “Maar hij is woensdag wel gevallen aan zeventig kilometer per uur en behoorlijk doorgerold. Hij heeft daar wel een prijs voor betaald. Maar als je ziet hoe hij er donderdag aan toe was en dat vergelijkt met vandaag, dan heeft hij al een behoorlijke stap gemaakt. Laten we hopen dat hij met een week lang behandelingen en training weer terug op zijn oude niveau is. Hij heeft gelukkig geen heel diepe schaafwonden, wat ook altijd veel energie vraagt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.