Stybar definitief naar Quick Step
dinsdag 25 januari 2011 om 15:06

Stybar definitief naar Quick Step

Zdenek Stybar gaat definitief naar Quick-Step. De huidige wereldkampioen veldrijden tekende gisteren een contract tot en met 2013. De Tsjech maakt zijn debuut op de weg voor de Belgische formatie in mei, tijdens de Ronde van Californië of de Ronde van België.

Vanaf 1 maart treedt de Tsjech in dienst bij Quick-Step. “Voor mij is de overstap naar Quick-Step een droom die uitkomt. Ik wil graag koersen in een van de beste team van de wereld”, zegt Stybar. “Dit is een belangrijke stap in mijn professionele leven, Quick-Step biedt mij vele mogelijkheden in het professionele wielrennen. Ik heb veel gewonnen in de cyclocross, maar het is ook tijd om ervaring op de weg op te gaan doen.”

De 25-jarige Stybar is niet van plan te stoppen met het veldrijden. Naast de weg, wil hij ook meedoen op de Olympische Spelen. “Ik houd van cyclocross en wil dit ook blijven doen. Daarnaast wil ik op de MTB meedoen aan de Olympische spelen in 2012 in Londen.”

Zondag wacht nog een belangrijke wedstrijd in het veld voor nieuwe aanwinst van Quick-Step, het verdedigen van zijn wereldtitel. “Op dit moment is al mijn energie gericht op het wereldkampioenschap. Ik ga mijn best doen om te winnen, voor mij en het Telenet-Fidea-team.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.