Tadej Pogacar keert vandaag al terug in koers: “Voel me weer fris en gretig”
foto: Cor Vos
woensdag 13 september 2023 om 08:31

Tadej Pogacar keert vandaag al terug in koers: “Voel me weer fris en gretig”

Tadej Pogacar zal vandaag voor het eerst sinds de wereldkampioenschappen wielrennen weer een rugnummer opspelden. De Sloveen was al aangekondigd voor de Coppa Sabatini van aankomende donderdag, maar zal vandaag ook in actie komen in de Giro della Toscana.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De tweevoudige Tourwinnaar zal de komende weken met de Giro della Toscana, Coppa Sabatini, Giro dell’Emilia (30 september) en Tre Valli Varesine (3 oktober) enkele Italiaanse najaarswedstrijden betwisten in aanloop naar de Ronde van Lombardije op zaterdag 7 oktober.

“Ik was na het WK toe aan een pauze, maar voel me nu weer fris en gretig om deze laatste periode in Italië aan te vatten”, blikt de renner met zijn ploeg UAE Emirates vooruit naar de komende weken. “Het Italiaanse najaar is altijd een van mijn favoriete periodes van het wielerjaar. Er heerst in aanloop naar de Ronde van Lombardije altijd een geweldige sfeer.”

Pogacar zal vandaag in de Giro della Toscana aan de zijde koersen van zijn ploeggenoten George Bennett, Felix Großschartner, Davide Formolo, Jan Christen, stagiair Gal Glivar en de Nederlander Sjoerd Bax.

Monte Serra als scherprechter
In de Giro della Toscana rijden de renners vandaag van en naar Pontedera. In de laatste negentig kilometer trekt het peloton tot twee keer toe over de Monte Serra, een klim van 9,3 km aan 6,6%. Eenmaal op de top van de tweede passage, is het nog goed dertig kilometer tot de finish.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.