Tadej Pogacar maakte ‘verkeerde beslissing’ op de San Luca: “Maar het gaat hier elk jaar beter”
foto: Cor Vos
zaterdag 30 september 2023 om 17:44

Tadej Pogacar maakte ‘verkeerde beslissing’ op de San Luca: “Maar het gaat hier elk jaar beter”

Weer geen overwinning voor Tadej Pogacar in de Giro dell’Emilia. Vorig jaar kwam hij tekort tegen Enric Mas, nu moest hij zijn meerdere erkennen in Primoz Roglic. “Maar het gaat elk jaar beter”, klonk het positief in gesprek met Cycling Pro Net.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik kom wat dichterbij de zege”, aldus Pogacar, die in totaal drie keer deelnam aan de Giro dell’Emilia. Bij zijn debuut in 2021 haalde hij de finish niet, in 2022 strandde hij op 11 seconden van Mas en nu kwam hij een tel na Roglic over de streep.

“Het was een goede dag. We hebben het als team heel goed gedaan. Aan het einde was het sprinten, maar Primoz was veel, veel te snel. Maar de benen zijn goed voor de volgende twee wedstrijden”, doelt Pogacar op Tre Valli Varesine (dinsdag 3 oktober) en de Ronde van Lombardije (zaterdag 7 oktober).

Pogacar trok op een kilometer van de streep al door, maar dat had hij niet moeten doen, stelt hij achteraf. “Het was een verkeerde beslissing om zo vroeg te gaan. Ik voelde me goed, maar dat was mijn fout van de dag. Maar tenminste kon ik dit jaar aanvallen. De vorige twee keren was het een DNF of kon ik niet volgen. Dus in het algemeen was het een goede dag.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.