Taminiaux blijft ploeggenoot Van der Poel voor in Schaal Sels
foto: Cor Vos
zondag 27 augustus 2023 om 18:51

Taminiaux blijft ploeggenoot Van der Poel voor in Schaal Sels

De overwinning in de Schaal Sels 2023 is zondag gegaan naar Lionel Taminiaux. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was in de nationale koers de snelste van een kleine kopgroep in de straten van Merksem. Ploeggenoot David van der Poel kwam als tweede over de finish.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel was erg actief in de koers. Al in de tweede lokale ronde opende hij de koers met Timothy Dupont. Die laatste viel weg door pech en miste de slag toen negen renners wegreden halverwege de wedstrijd. Daaruit reden zes renners weg, onder aanvoering van Dries De Bondt. Naast Van der Poel en Taminiaux waren het ook Keegan Hornblow, George Jackson en Julien Vermote.

Zij gingen strijden om de overwinning. De ploegloze Vermote probeerde nog weg te rijden in de finale, maar hij werd teruggehaald waarna Taminiaux het in de sprint afmaakte en de Schaal Sels (die vorig jaar nog een UCI 1.1-koers was).

Voorafgaand aan de Schaal Sels was er een minuut stilte ter ere van de overleden Tijl De Decker.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.