Team Ineos trek haar renners terug uit Italiaans kampioenschap na positieve coronatest
© Cor Vos
zaterdag 22 augustus 2020 om 18:19

Team Ineos trek haar renners terug uit Italiaans kampioenschap na positieve coronatest

Geen Italiaanse kampioenschappen voor Team Ineos. Leonardo Basso testte positief op Covid-19, al vertoont hij geen symptomen. Ook ploegmaats Ganna, Puccio en Moscon, die samen trainden met Basso, moeten in quarantaine.

“Afgezien van een bezoek aan een plaatselijk medisch centrum voor een behandeling aan zijn knie acht dagen geleden, is Leonardo Basso thuis in Asolo gebleven met zijn vriendin”, klinkt het in een persbericht. “Hij heeft de afgelopen tien dagen alleen getraind.”

“Leonardo testte dinsdag nog negatief. Hij is thuis gebleven en kwam de afgelopen dagen niet bij het team in hun hotel. Hij verkende gisteren wel de tijdrit met Filippo Ganna en ging vanmorgen samen trainen met naast Filippo ook Salvatore Puccio en Gianni Moscon. Vandaag blijkt hij positief.”

In overeenstemming met de geldende protocollen gaan de vier nu twee weken in quarantaine. En dat geldt ook voor vier personeelsleden. Team Ineos zal Basso in de komende periode ook ondersteunen bij het traceren van contacten met vrienden en familie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.