Thomas Sprengers (31) neemt afscheid van het profwielrennen
foto: Cor Vos
zondag 2 januari 2022 om 13:18

Thomas Sprengers (31) neemt afscheid van het profwielrennen

Voor Thomas Sprengers zit zijn actieve wielercarrière erop. De 31-jarige Belg heeft via Instagram zijn afscheid aangekondigd. “Ik had een fantastische tijd de voorbije negen jaar. Ik wil iedereen bedanken die mij gesteund heeft, niet het minst Sport Vlaanderen voor alle kansen. See you down the road!”

Sprengers maakte in 2013 zijn profdebuut voor Sport Vlaanderen-Baloise en kwam maar liefst negen seizoenen uit voor de formatie van manager Christophe Sercu. Sprengers was kortom een vaste waarde bij Sport Vlaanderen-Baloise, maar de ploeg besloot in 2021 zijn aflopende contract niet te verlengen.

Zijn oud-ploeggenoot Michael Van Staeyen sprong vervolgens in de bres en deed via Twitter nog een oproep, in de hoop Sprengers zo nog aan een nieuwe ploeg te helpen. De interesse bleef echter uit en nu heeft Sprengers op 31-jarige leeftijd besloten om een punt te zetten achter zijn carrière.

Sprengers wist in zijn carrière heel wat ereplaatsen te verzamelen, maar een profzege bleek te hoog gegrepen. Zijn grootste uitschieter was een derde plaats in de Tour de Vendée van 2015. Hij werd een jaar eerder, in 2014, ook zevende in de Duitse klassieker Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.