Tiesj Benoot neemt het op voor mechanieker Dirk: “Ongelukkig moment na heel hectische koers”
foto: Cor Vos
maandag 1 april 2024 om 08:20

Tiesj Benoot neemt het op voor mechanieker Dirk: “Ongelukkig moment na heel hectische koers”

Het was een opvallend beeld in de finale van de Ronde van Vlaanderen. Tiesj Benoot, die met materiaalpech langs de kant van de weg stond, kreeg van zijn mechanieker een reservefiets… van Dylan van Baarle. Op sociale media leidde dit tot hilariteit, maar Benoot nam het op voor Dirk, de mechanieker van Visma | Lease a Bike.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Benoot zat na de laatste keer Paterberg in het derde groepje. Dat was ver achter de eenzame Mathieu van der Poel, maar slechts een klein stukje achter Alberto Bettiol en Dylan Teuns. Ze reden dus nog voor plek twee, toen Benoot voor de tweede keer in de koers af te rekenen kreeg met materiaalpech. Hij zette zich langs de kant, waarna de mechanieker hem een reservefiets bracht.

Dit was echter de fiets van Nederlands kampioen Van Baarle, goed herkenbaar aan de rood-wit-blauwe accenten. De mechanieker moest vervolgens nog een keer en weer naar de auto voor een andere fiets. Benoot kwam vervolgens terecht in een groepje dat al op grotere achterstand reed. Uiteindelijk zou hij op de vijftiende plek eindigen in de Hoogmis.

“Geef Dirk hier niet te veel shit voor”, begint Benoot. “Hij is een van de beste mechaniekers die ik ken en dit was gewoon een ongelukkig moment na een heel hectische koers. Mijn andere fiets stond al niet meer op de auto na een mechanische defect op de tweede keer Oude Kwaremont. Peace and love.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.