Tiesj Benoot negende in bijzonder koude Waalse Pijl: “Ben hoopvol richting Luik-Bastenaken-Luik”
foto: Cor Vos
woensdag 17 april 2024 om 19:17

Tiesj Benoot negende in bijzonder koude Waalse Pijl: “Ben hoopvol richting Luik-Bastenaken-Luik”

Na zijn derde plaats in de Amstel Gold Race, eindigde Tiesj Benoot woensdag ook in de top-tien in de Waalse Pijl. Hij kwam na een loodzware en bovenal verregende editie als negende over de streep op de Muur van Hoei. “Gezien de omstandigheden voelde ik me goed vandaag”, blikt Benoot op de site van Visma | Lease a Bike terug op de koers.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik heb het nog niet vaak zo koud gehad tijdens een wedstrijd”, vervolgde de 30-jarige renner. “Naarmate de slotklim naderde, voelde ik me beter worden. Maar uiteindelijk liepen de benen op die slotklim wel leeg, al blijft een toptienplaats in de Waalse Pijl een uitstekend resultaat. Ik ben hoopvol richting Luik-Bastenaken-Luik van komende zondag.”

Arthur van Dongen, de ploegleider van dienst bij Visma | Lease a Bike, is trots op hoe zijn renners zich toonden. “Ze hebben mee de koers gemaakt en ze stonden Tiesj bij tot aan het einde. Voor renners als Johannes (Staune-Mittet), Tim (van Dijke) en Loe (van Belle), die in de voorgaande jaren deel uitmaakten van ons Development Team, was dit gezien de weersomstandigheden een erg leerrijke dag. We verdienden misschien iets meer dan die negende plaats, maar de Muur van Hoei liegt niet.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.