maandag 6 januari 2020 om 17:30

Tim Merlier blikt vooruit op BK Veldrijden: “Unieke dubbel zou heel mooi zijn”

Video Tim Merlier kan komende zondag in Antwerpen geschiedenis schrijven. Na René Vermandel (een kleine honderd jaar geleden) en grootheid Roger De Vlaeminck (in de jaren zeventig en tachtig) kan hij de derde renner ooit zijn die Belgische titels in het veld én op de weg pakt. Maar nog niet eerder deed een renner dat in een en hetzelfde jaar.

Merlier is dus de eerste die deze unieke dubbel kan bewerkstelligen, zondag op het Belgisch kampioenschap veldrijden. “Daar ben ik mij van bewust, het zou heel erg mooi zijn. Het zit absoluut in mijn hoofd, ik kan dat niet ontkennen”, glundert de 27-jarige dorpsgenoot van Mario De Clercq voor de camera van WielerFlits. Hij maakt zich toch niet té druk. “Ik blijf er heel rustig onder, zoals ik al het gehele seizoen rustiger ben dan andere jaren. Dat komt door mijn goede zomer en de tricolore op de weg. Dus ja, laat de stress maar over aan andere renners.”

‘Ik geef mezelf vijftig procent kans’
Met Wout van Aert die nog terug opbouwt en de blessure van Toon Aerts, is Merlier samen met Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Michael Vanthourenhout een van de topfavorieten. “Daar een voorspelling opplakken, is lastig”, vindt Merlier, die ons vrijdag op de ploegpresentatie van Alpecin-Fenix te woord stond. “We zijn echt gewaagd aan elkaar. De ene week is die goed, de andere week een ander. Ik hoop in ieder geval dat ik op het hoogste schavotje mag staan. Als ik er na halfkoers nog bijzit, dan geef ik mezelf vijftig procent kant.”

Ook volgende winter bij Alpecin-Fenix
Zoek zondag in Antwerpen overigens niet naar Merlier  in het shirt van Alpecin-Fenix. Hij rijdt deze crosswinter namelijk voor Creafin-Fristads, eveneens een ploeg van de broers Christoph en Philip Roodhooft. Wel nog een nieuwtje van de teampresentatie: na het wegseizoen 2020 zal Merlier wél voor Alpecin-Fenix blijven uitkomen en crost hij dus aan de zijde van Mathieu van der Poel. En er is overigens nog meer mooi nieuws voor de Belgisch kampioen op de weg. Sinds kort vormt Merlier namelijk een koppel met Cameron Vandenbroucke, dochter van wijlen Frank.

Komend jaar zij-aan-zij in dezelfde kleuren: Van der Poel en Merlier (rechts) – foto: Cor Vos


Interviews presentatie Alpecin-Fenix


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
7 januari 2020 00:47
Volgens mij zit Merlier prima op zijn plek in dit team! Hoe de ploeg voor em reed op BK was klasse. Leuk ook dat hij volgend seizoen ook in het veld met Mathieu rijdt. Laatst zag je al dat ze in het veld goed overeenkomen, terwijl buiten de ploeg om Merlier en van Aert vrienden zijn. Wat ik ervan kan zien, lijkt het me een sportief wereldje dat veldrijden. En ik ben het eens met Mettepenningen dat vooral de pers soms dingen groter maakt dan ze zijn.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.