Timothy Dupont vijfde in Guangxi: “Hoogst haalbare vandaag”
Timothy Dupont - foto: Cor Vos
maandag 21 oktober 2019 om 13:54

Timothy Dupont vijfde in Guangxi: “Hoogst haalbare vandaag”

Timothy Dupont (Wanty-Gobert) behaalde vandaag zijn beste resultaat tot dusver in de Tour of Guangxi. “Vijfde was het hoogst haalbare. In de hellingenzone moest ik de rol lossen. Ik sloot pas op tien kilometer van de finish opnieuw vooraan aan.”

“Na de laatste helling verzeilde ik in een groep van een dertigtal renners”, deed Dupont in Guillin zijn verhaal tegen WielerFlits. “Zonder ploegmaats. Het draaide absoluut niet rond, maar ik ben de jongens blijven aanporren om er toch nog iets van te maken. Uiteindelijk zijn we met een tiental toch beginnen draaien.”

Op tien kilometer van de finish kwam de groep Dupont opnieuw bij de voorwacht van het peloton aansluiten. “Ook omdat het daar echt niet snel ging. Oktoberitis, denk ik. Het seizoen zit er voor iedereen bijna op, hé. Soit, ik had dus nog een paar kilometer tijd om te herstellen. En bij aanvang van de sprint koos ik voor het wiel van Ackermann.”

Maar dat viel enigszins tegen. “De Duitser ging op 300 meter aan. Maar ook op links werd al volop gesprint. Ackermann kwam in de wind en viel toch wat stil. Ach, de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat die vijfde plaats het hoogst haalbare was. Ik had toch al wat kruit verschoten om terug te keren. Ik ben op mijn plek geëindigd.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
21 oktober 2019 15:16
Wanty al gewonnen van Corendon? toch weer mooi wat puntjes binnen gehaald deze week.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.