Titelverdediger Maximilian Schachmann geeft op in Parijs-Nice
foto: Cor Vos
woensdag 9 maart 2022 om 13:41

Titelverdediger Maximilian Schachmann geeft op in Parijs-Nice

Naast Ben O’Connor, gaat ook Maximilian Schachmann niet meer van start in de vierde etappe van Parijs-Nice. De winnaar van vorig jaar voelde zich na de rit van gisteren niet fit en heeft besloten vandaag niet meer op te stappen. Dat laat zijn ploeg BORA-hansgrohe weten via sociale media.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Maximilian Schachmann zal niet starten in de etappe van Parijs-Nice van vandaag”, laat BORA-hansgrohe voorafgaande aan de individuele tijdrit weten. “Omdat hij zich niet lekker voelde na de etappe van gisteren, hebben de renner en het medische team besloten om de wedstrijd te verlaten en de focus te verleggen naar het herstel en de volgende doelen.”

Schachmann wist Parijs-Nice zowel in 2020 als 2021 te winnen. Door zijn opgave moet hij een kruis maken over een eventuele hattrick, al stond de Duitser al op meer dan twee minuten achterstand van klassementsleider Christophe Laporte.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.