Titelverdediger Wyseure net naast het podium op WK: “Enorm teleurgesteld”
foto: Cor Vos
zaterdag 4 februari 2023 om 17:15

Titelverdediger Wyseure net naast het podium op WK: “Enorm teleurgesteld”

Joran Wyseure viel op het WK veldrijden voor beloften mannen net naast het podium. In de sprint voor plek twee moest de uittredend wereldkampioen de Nederlander Tibor Del Grosso en zijn landgenoot Witse Meeussen voorlaten. “Ik ben enorm teleurgesteld dat ik niet op het podium sta”, zei hij na afloop tegen WielerFlits.

“Dat was toch echt wel het doel”, aldus Wyseure, die wel vrede kon hebben met het feit dat hij zijn regenboogtrui kwijt is gespeeld. “Ik wist dat het zeer moeilijk ging zijn om de trui te behouden, maar vierde… Dat pikt enorm hard. Ik had graag tweede of derde geworden. Of gewonnen. Maar Thibau was zeker de sterkste vandaag. Dat was vanaf het begin wel duidelijk.”

Wyseure vindt dat hij in de achtergrond wel een goede koers heeft gereden, maar baalt van het mislopen van het podium. Bij het overschrijden van de streep sloeg hij hard op zijn stuur. “Ik was echt enorm teleurgesteld”, benadrukte hij nogmaals. “Op mezelf ook wel een beetje, maar ik kan mezelf ook weer niet echt wat verwijten. Ik was heel dichtbij het podium.”

2022-2023
Wat het hele seizoen betreft, is Wyseure tevreden. “Ik heb de regenboogtrui zo goed mogelijk proberen te tonen. Dat is ook wel gelukt, denk ik. Het is niet altijd even evident geweest. Ik moest er in het begin van het seizoen wat inkomen door een ongeluk in de zomer. In november, december begon ik wel weer op niveau te presteren. Ik heb er weer een mooi jaar opzitten, met hier en daar een mooie uitschieter. En ik ben nog zeer gemotiveerd om de komende wedstrijden en weken aan te vatten.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.