Tom Van Asbroeck verslaat Oliver Naesen in Heusdenkoers
foto: Cor Vos
woensdag 17 augustus 2022 om 08:00

Tom Van Asbroeck verslaat Oliver Naesen in Heusdenkoers

Tom Van Asbroeck heeft Heusdenkoers, het officieuze WK der kermiskoersen, op zijn naam geschreven. De renner van Israel-Premier Tech was de snelste van een kopgroep van zeven. Oliver Naesen moest genoegen nemen met de tweede plek, thuisrijder Iljo Keisse vervolledigde het podium.

Het was Van Asbroeck zelf die de beslissende aanval op touw zette. Nadat tachtig van de 171 kilometer verreden was, ging de 32-jarige renner er in zijn eentje vandoor. Dat was niet helemaal het plan, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “Eigenlijk wou ik op dat moment met een groepje wegrijden, maar plots zat ik alleen. En zelfs een lange tijd alleen. Bij mezelf dacht ik ‘shit, hier verschiet ik mijn kruit, dit is niet goed’.”

Maar uiteindelijk kwam er versterking vanuit de achterhoede. Oliver Naesen, Gijs Van Hoecke, Brent Van Moer, Ayco Bastiaens, Iljo Keisse en Abram Stockman maakten de sprong. De zeven haalden het en mochten het onderling uitvechten, want de rest van het pak kwam niet meer terug. Nadat Keisse – die ook nog van fiets had moet wisselen – het in de finale nog meermaals probeerde, kwam het op een sprint aan. Daarin was Van Asbroeck de rapste.

De Ledenaar had zich naar het einde toe gefocust op Oliver Naesen, die “dik in orde” oogde. “In de finale mocht ik hem niet laten wegrijden. Anders kreeg ik hem niet meer te pakken. Dus heb ik een beetje op zijn wiel gereden. Voor de rest was het vooral controleren, het grootste gevaar kwam van Oliver. Dat blijkt ook uit het resultaat. Ben content dat ik nu mag zeggen dat ik wereldkampioen van de kermiskoersen ben. Dit is de grootste kermiskoers van het land. En dat soort wedstrijden zit in mijn DNA.”

Heusdenkoers 2022
Uitslag
1. flag-be Tom Van Asbroeck (Israel-Premier Tech) in 3u28m23s
2. flag-be Oliver Naesen (AG2R Citroën) z.t.
3. flag-be Iljo Keisse (Quick-Step Alpha Vinyl) z.t.
4. flag-be Gijs Van Hoecke (AG2R Citroën) z.t.
5. flag-be Abram Stockman (Saris Rouvy Sauerland) z.t.
6. flag-be Brent Van Moer (Lotto Soudal) z.t.
7. flag-be Ayco Bastiaens (Alpecin-Deceuninck) op 2s
8. flag-be Tijl De Decker (Acrog-Tormans) op 2m7s
9. flag-nl Jordan Habets (Metec-SOLARWATT p/b Mantel) z.t.
10. flag-be Yentl Vandevelde (Minerva Cycling) z.t.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.