Toon Aerts: “Het zal nog een strijd worden tussen Mathieu en mij”
foto: Photopress.be
dinsdag 1 januari 2019 om 16:55

Toon Aerts: “Het zal nog een strijd worden tussen Mathieu en mij”

Toon Aerts verloor vandaag in de GP Sven Nys zijn leidersplek in de strijd om de DVV Verzekeringen Trofee aan Mathieu van der Poel. Na de vroege val van zijn concurrent leek Aerts voor een verrassing te kunnen zorgen, maar uiteindelijk moest hij toch zijn meerdere erkennen in de Nederlander. De renner van Telenet Fidea geeft aan dat de strijd nog niet gestreden is.

“Het was toch wel een lastige cross vandaag”, vertelde hij na afloop in het flashinterview. “Wat het lastig maakte was dat je in de afdaling toch wel vaak technische sporen krijgt. Als je geen gas moet geven, moet je vooral opletten dat je geen fouten maakt. Dat maakt het qua concentratie erg lastig.”

Aerts kende in Baal geen superdag. “Dit is mijn basisniveau. Ik had tijdens de verkenning al gevoeld dat ik niet super was. Maar ik vind hier natuurlijk wel een parcours dat mij echt wel ligt waardoor ik de tweede plek kan pakken”, stelt hij vast. “Je ziet dat ik op een parcours dat mij echt ligt op mijn basisniveau naar een podiumplek kan rijden. Op een goede dag kan ik meedoen om de overwinning.”

Tijdens de cross was er wat verwarring toen hij samen met ploeggenoot Corné van Kessel de materiaalzone in dook. “Hij miste zijn mechanieker en gooide zijn fiets toen naar mijn vader, die klaar stond om mijn fiets aan te geven. Daardoor moest ik even inhouden. Ik probeerde daarna weer voorop te raken, maar koersen op agressie is vaak niet de juiste manier. Maar dit zijn dingen die gebeuren in de cross”, zegt hij berustend.

Met nog twee manches te gaan bedraagt zijn achterstand in het klassement om de DVV Trofee acht seconden. “Ik denk dat het nog een strijd gaat worden tussen Mathieu en mij”, voorspelt Aerts, die denkt dat de bonificatieseconden een grote rol zullen spelen. “Vandaag wist ik ook vijftien seconden te pakken. Dat zal nog wel bepalend worden de komende wedstrijden. Het is een leuk gegeven dat erbij komt en voor een leuke strijd zorgt.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.