Toon Aerts tweede in Nommay: “Ik zat op mijn tandvlees”
foto: Cor Vos
zondag 19 januari 2020 om 17:02

Toon Aerts tweede in Nommay: “Ik zat op mijn tandvlees”

Toon Aerts rekent zichzelf niet veel aan, nadat hij in de Wereldbeker in Nommay tweede werd achter Eli Iserbyt. De kopman van Telenet-Baloise leek twee keer in winnende positie te rijden, maar gaf de overwinning toch uit handen. “Ik denk dat hij vandaag net iets sterker was, anders kom je niet terug”, zei Aerts na afloop in het flashinterview.

“Het was een heel mooie strijd voor de zege”, aldus Aerts. “Ik leek eerst iets beter, maar uiteindelijk kon de taaie Iserbyt toch nog winnen. Zijn conditie is goed en ik zat op mijn tandvlees. Ik heb niet echt foutjes gemaakt, maar raakte op het einde gewoon niet goed boven op de klimmetjes.”

Voor Aerts, die wel leider blijft in de Wereldbeker, is zijn tweede plaats wel een opsteker. “Ik ben tevreden dat ik strijd kon leveren tot het einde. Ik reed rond met een heel goed gevoel, maar toen hij terugkwam zat ik door mijn beste krachten. Hij was net iets taaier vandaag”, zegt Aerts.


Laurens Sweeck: “Derde hoogst haalbare”

De derde plaats in Nommay was ingeruimd voor Belgisch kampioen Laurens Sweeck. “Derde was vandaag het hoogst haalbare. Ik moest mijn ritme zoeken in het begin en zakte daardoor wat weg. Vorige week had ik een superdag”, doelt hij in het flashinterview op het Belgisch kampioenschap. “Vandaag voelde ik mij minder na een slopende week.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.