Tour 2020: CCC rekent op Van Avermaet, Trentin en Zakarin
Greg Van Avermaet - foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 21 augustus 2020 om 11:58

Tour 2020: CCC rekent op Van Avermaet, Trentin en Zakarin

Greg Van Avermaet, Ilnur Zakarin, Matteo Trentin, Jan Hirt, Alessandro De Marchi, Simon Geschke, Michael Schär en Jonas Koch: dat zijn de acht renners die namens CCC zullen deelnemen aan de komende Tour de France.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De WorldTour-formatie hoopt in de Franse rittenkoers de nodige etappes te winnen. Dat is het voornaamste doel, zo laat teammanager Jim Ochowicz weten. “Het is geweldig om weer aan de start van de Tour de France te staan, zeker na alle onzekerheid. Het was enige tijd onduidelijk of we nog zouden koersen”, zo doelt de Amerikaan op de financiële problemen.

“Vier renners hebben al eens een Tourrit gewonnen”
“Het zal door de gebrekkige voorbereiding echt een totaal andere Tour worden. Het is niet eenvoudig om etappes te winnen in de Tour, maar we hebben onze beste renners geselecteerd. Vier renners (Van Avermaet, Zakarin, Trentin en Geschke, red.) hebben al eens een Tourrit gewonnen, wat heel wat vertrouwen geeft in aanloop naar de koers.”

Van Avermaet en Trentin waren eerder deze week nog actief in de Tour de Wallonie en zijn klaar voor de Franse ronde. Van Avermaet: “Ik voel me goed en kan niet wachten om te beginnen aan de Tour. We weten allemaal dat het een andere Tour zal worden, het is lastig om het koersverloop te voorspellen. Er zijn een paar etappes waar ik zeker iets kan doen.”

Van Avermaet: “Het zal een speciale editie worden”
“Ik zal straks mijn laatste Tour voor CCC rijden (Van Avermaet vertrekt na dit seizoen naar AG2R Citroën, red.) en het zal dan ook een speciale editie worden. Ik ben nu nóg gemotiveerder om goede resultaten te boeken.” En wat verwacht Trentin van zijn Ronde van Frankrijk? “Ik heb nog niet heel erg goed naar het routeboek gekeken, maar ik ken de etappes rondom Nice goed. Ik ben er klaar voor.”

Zakarin krijgt van zijn ploeg de vrijheid om een goed klassement te rijden. “Ik heb mijn uiterste best gedaan tijdens de voorbereiding, maar het was een ongebruikelijke aanloop richting de Tour. De benen voelen wel goed aan en ik kan niet wachten om weer te koersen. Ik ga het echt dag per dag bekijken”, aldus de Russische klimmer. Hirt en Koch mogen zich opmaken voor een Tourdebuut.

Selectie flag-pl CCC voor flag-fr Tour de France (29 augustus-20 september)
flag-be Greg Van Avermaet
flag-de Simon Geschke
flag-cz Jan Hirt
flag-de Jonas Koch
flag-it Alessandro De Marchi
flag-ch Michael Schär
flag-it Matteo Trentin
flag-ru Ilnur Zakarin

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.