Tour 2022: Mathieu van der Poel toont voetbalkunsten voor Tour de Tietema
foto: Twitter Bas Tietema
zondag 3 juli 2022 om 14:14

Tour 2022: Mathieu van der Poel toont voetbalkunsten voor Tour de Tietema

Het team van Tour de Tietema is weer actief in de Tour de France, en de eerste filmpjes duiken al op op de sociale media. Zondagochtend mocht Mathieu van der Poel in startplaats Vejle zijn hooghoudkunsten laten zien met een voetbal.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De kopman van Alpecin-Deceuninck kwam tot acht keer hooghouden en schopte vervolgens de bal het water in, tot hilariteit van zichzelf en de fans langs de kant. Ook Franck Bonnamour van B&B Hotels-KTM mocht een bal hooghouden voor de video. De Fransman kwam tot 22 keer.

Overigens heeft Van der Poel een serieuze voetbalachtergrond; als jongeling mocht hij op proef komen in de jeugd van voetbalclubs Willem II Tilburg en Antwerp FC. “Maar het ergerde me afhankelijk te zijn van anderen om te winnen. Ik wil het zelf doen en als ik de beste ben, wil ik kunnen winnen”, zei hij later in interviews over zijn voetbalverleden.

De mannen van Tour de Tietema keren dit jaar terug in de Tour. Bas Tietema, inmiddels prof bij Bingoal Pauwels Sauces WB, heeft al laten weten niet de hele ronde te volgen met Josse Wester en Devin van der Wiel vanwege geplande trainingen. Vorig jaar werd Tour de Tietema nog uit de Tour verbannen door de ASO.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.