Tour 2022: Nieuwe protestactie legt peloton kort stil in negentiende rit
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 22 juli 2022 om 13:48

Tour 2022: Nieuwe protestactie legt peloton kort stil in negentiende rit

De Tour de France 2022 is tijdens de negentiende etappe opnieuw stilgelegd. Voor de derde keer deze ronde is er een protestactie die de koers tijdelijk lamlegt. Na een kort oponthoud kon het peloton echter weer vertrekken.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het incident gebeurde op 158 kilometer van de finish in Cahors. De kopgroep was daar reeds gepasseerd, maar het peloton kon niet langs de milieudemonstratie waarbij opnieuw enkele fakkels werden afgestoken. Daarop werd de koers korte tijd geneutraliseerd. De kopgroep met Taco van der Hoorn werd ook stilgezet, waarna zij opnieuw een voorsprong van 1.20 minuut kregen op het peloton.

In de etappes naar Mende en Carcassonne waren er ook demonstraties van dezelfde organisatie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.