Tour 2023: Luis León Sánchez niet meer van start door gebroken sleutelbeen
foto: Cor Vos
dinsdag 4 juli 2023 om 20:42

Tour 2023: Luis León Sánchez niet meer van start door gebroken sleutelbeen

De Tour de France van Luis León Sánchez zit er na vier etappes alweer op. De ervaren Spanjaard van Astana Qazaqstan kwam in de hectische slotfase op het racecircuit van Nogaro ten val. Uit onderzoek in het ziekenhuis van Pau bleek dat hij een breuk heeft opgelopen in zijn sleutelbeen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De vierde etappe van de Tour de France was bij momenten slaapverwekkend, maar de finale was daarentegen zeer chaotisch. Op het racecircuit in Nogaro werd het peloton, in aanloop naar de eindsprint, opgeschrikt door meerdere valpartijen. Zo gingen onder meer Fabio Jakobsen, Jacopo Guarnieri en Luis Léon Sánchez tegen de grond.

De schade bij Jakobsen lijkt op het eerste gezicht mee te vallen, maar voor Guarnieri en Sánchez is er minder goed nieuws. De Italiaan brak zijn sleutelbeen en rib, Sánchez heeft dan weer een breuk opgelopen in zijn linkersleutelbeen. “Hij reist morgen naar huis, waar hij een operatie zal ondergaan. Herstel goed, Luisle!”, laat Astana Qazaqstan weten via social media.

Sánchez was bezig aan zijn twaalfde Ronde van Frankrijk en de dertigste grote ronde uit zijn carrière. De Spanjaard, die later dit jaar zijn veertigste verjaardag zal vieren, is de vierde uitvaller in deze Tour. Eerder moesten ook Richard Carapaz en Enric Mas er de brui aan geven.

[cf_dropouts edition=”1049″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.