Tour 2023: Rugnummers 13 en 61 niet uitgereikt
foto: Cor Vos
vrijdag 30 juni 2023 om 08:08

Tour 2023: Rugnummers 13 en 61 niet uitgereikt

Tadej Pogacar rijdt de komende Tour de France met rugnummer 11, Mikkel Bjerg met rugnummer 12 en Felix Großschartner, de volgende naam op de startlijst, dus met nummer… 14. De Tourorganisatie heeft namelijk besloten om het rugnummer 13 dit jaar niet uit te delen. Ook het nummer 61 zullen we niet tegenkomen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het is niet bekend waarom besloten is om het nummer 13 niet uit te delen. Dertien staat natuurlijk bekend als een ongeluksgetal. Veel renners die dit rugnummer krijgen toegewezen, dragen het dan ook ondersteboven – om pech af te wenden. Voor Steven Kruijswijk bleek dat in de Tour van vorig jaar geen oplossing. Hoewel hij het nummer op de kop op zijn shirt speldde, moest hij na een valpartij in de vijftiende etappe opgeven.

Waarom rugnummer 61 ontbreekt, is wel duidelijk. De nummering bij Bahrain Victorious begint bij 62 (Mikel Landa) als eerbetoon aan Gino Mäder, die in de Ronde van Zwitserland om het leven kwam. Donderdag, tijdens de ploegenpresentatie, werd bij de voorstelling van Bahrain Victorious ook een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de Zwitser.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.