Tour 2023: Opgever Victor Lafay naar het ziekenhuis met hoofdletsel
Foto: Cor Vos
zaterdag 22 juli 2023 om 20:35

Tour 2023: Opgever Victor Lafay naar het ziekenhuis met hoofdletsel

Update Victor Lafay heeft de Tour de France verlaten tijdens de laatste kilometers van de twintigste Tourrit. De Cofidis-renner was al een paar dagen aan het afzien, laat zijn ploeg weten op Twitter.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Lafay begon sterk aan de Tour de France, door in San Sebastian de tweede etappe op zijn naam te schrijven. Daarmee hield hij Wout van Aert van zijn tiende Tourritwinst.

Een dag eerder was Lafay ook al zesde geëindigd in de openingsetappe naar Bilbao. In het verdere vervolg van de Tour verdween de 27-jarige Fransman uit beeld. Lafay is de 26e opgever.

Update 20.30 uur:
Lafay ondergaat momenteel verschillende onderzoeken in het ziekenhuis van Colmar, laat zijn ploeg weten. Volgens het medisch bulletin van de organisatie heeft hij last van een meervoudige kneuzing met een licht hoofdletsel, maar is hij bij bewustzijn.

[cf_dropouts edition=”1049″]

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.