Tourbaas Prudhomme legt bloemen neer aan het graf van Raymond Poulidor
Poulidor op archiefbeeld - foto: Cor Vos
zondag 9 juli 2023 om 11:34

Tourbaas Prudhomme legt bloemen neer aan het graf van Raymond Poulidor

De negende etappe van de Tour de France staat in het teken van de Puy de Dôme, maar ook van Raymond Poulidor. De rit gaat namelijk van start in Saint-Léonard-de-Noblat, waar de Franse wielerheld vrijwel heel zijn leven heeft gewoond. Voor de start besloot de Tourorganisatie de in 2019 overleden Poulidor te eren.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Een delegatie van ASO – aangevoerd door Tourbaas Christian Prudhomme – legde voor de start een krans neer bij het graf van Raymond Poulidor. Poulidor is onlosmakelijk verbonden met Saint-Léonard-de-Noblat en dat is terug te zien in het straatbeeld. De negende rit finisht bovendien op de Puy-de-Dôme, waar Poulidor in 1964 een legendarisch duel uitvocht met zijn landgenoot en grote rivaal Jacques Anquetil.

In Saint-Léonard-de-Noblat hebben de inwoners op deze emotionele dag ook uitgepakt, en wordt Poulidor op een grootse manier herdacht. Zo is er een heuse muurschildering van de Franse Tourheld, die werd onthuld door Prudhomme.

De kleinzoon van wijlen Raymond Poulidor, Mathieu van der Poel, zal voor de start van de etappe ook nog een speciale fiets van zijn grootvader cadeau krijgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.