Trainingsmakkers knijpen oogje toe bij aanzet Kenneth Vanbilsen
foto: Cor Vos
zaterdag 22 juni 2019 om 12:43

Trainingsmakkers knijpen oogje toe bij aanzet Kenneth Vanbilsen

Kenneth Vanbilsen kon gisteren de winst in Dwars door het Hageland naar zich toetrekken na een aanval op de laatste onverharde strook. Achter zijn rug werd naar elkaar gekeken, waarbij zijn regiogenoten en trainingsmakkers Jasper Philipsen en Quinten Hermans een oogje toeknepen.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Op voorspraak van Jasper Philipsen stond UAE Emirates met vijf man aan het vertrek in Aarschot. De jonge Belg maakte mede de koers, maar gaf na afloop toe dat hij op het einde wat krachten tekort kwam. “Ik had het de hele tijd wel onder controle, ik voelde me goed. Alleen op het einde kwam ik tekort. De koers was net iets te lang en aan het einde zat ik erdoor. De beste energie was weg”, vertelde hij na de koers aan WielerFlits.

Toen de uiteindelijke winnaar Kenneth Vanbilsen aanzette in de kopgroep van acht, werd er niet meteen gereageerd. Sterker, het viel helemaal stil. “Ik moest niet passen, maar…ik zat in zijn wiel en ik reageerde niet direct. Ik ken Kenneth ook goed en we gaan af en toe samen trainen. Dus ik had even geen goesting om te reageren”, lachte Philipsen. De jongeling, dit seizoen winnaar van een rit in de Tour Down Under, besloot de koers uiteindelijk als vijfde.

‘Ik zag het gebeuren’
Ook voor Quinten Hermans is Vanbilsen geen onbekende. “Ik zag het gebeuren”, zei de crosser lachend. Ook hij wilde zijn trainingsmakker wel wat speelruimte gunnen. “Maar het was ook niet aan mij om erachter te rijden als je met Niki Terpstra, Jasper en Tim Merlier in een groep rijdt. Die mannen hebben al grotere koersen gewonnen. Ik zeg ook niet dat ik dat niet moet doen, maar de koers is ook een beetje gokken.”

“Op het moment dat Kenneth aanzette, had iedereen meegekund. Hij demarreerde niet toen het supersnel ging. Niemand wou mee en er werd wat gekeken naar elkaar. Zo kreeg hij dan een bepaalde voorsprong. Maar dan is Kenneth wel zo sterk om dat vol te houden”, aldus Hermans. “Als iemand wegrijdt die je niet kunt hebben, dan ga je rapper reageren. Maar als je met elkaar traint en je kent elkaar een beetje, dan gun je elkaar wat meer.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.