Travis McCabe tekent contract bij Israel Cycling Academy
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 3 december 2019 om 19:41

Travis McCabe tekent contract bij Israel Cycling Academy

Travis McCabe mag zich volgend jaar bewijzen op WorldTour-niveau. De 30-jarige Amerikaanse sprinter heeft namelijk een contract getekend bij Israel Cycling Academy. “Ik heb altijd gedroomd om op het hoogste niveau te koersen”, zo vertelt McCabe in een perscommuniqué.

McCabe kwam dit jaar uit voor Floyd’s Pro Cycling, een door Floyd Landis opgerichte continentale formatie. “Het is cool om te koersen voor Israel Cycling Academy, zeker nu de ploeg de stap heeft gemaakt naar de WorldTour. Ik wil laten zien dat ik ook kan presteren op het allerhoogste wielerniveau. Ik weet dat ik het fysiek aan kan”

Ik wil volgend seizoen ook een goede ploegmaat en ambassadeur zijn”, gaat de rappe McCabe verder. “Ik hoop in 2020 mijn eerste Europese zege te boeken, deel te nemen aan de klassiekers en misschien wel te starten in een grote ronde.” McCabe won dit jaar een etappe in de Tour de Langkawi en het puntenklassement in de Tour of Utah.

Verder staan op zijn palmares etappes in de Tour op Utah, de Colorado Classic en de Herald Sun Tour. “Travis zal in sommige wedstrijden zijn kans krijgen”, zo geeft teammanager Kjell Carlström aan. “Travis beschikt over veel ervaring, ook al heeft hij nog niet veel in Europa gekoerst. Hij zal ook een belangrijke rol spelen in de lead out-trein.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.