Twee op een rij voor Sam Bennet in Vierdaagse van Duinkerke, Fretin en Capiot op het podium
foto: P.Ballet_A.Broadway
donderdag 16 mei 2024 om 17:15

Twee op een rij voor Sam Bennet in Vierdaagse van Duinkerke, Fretin en Capiot op het podium

Sam Bennett heeft de derde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam geschreven. In een massasprint, die op voorhand in de sterren stond geschreven, toonde hij zich de snelste van de rappe mannen. Het betekende de tweede zege op een rij voor de Ier. Milan Fretin en Amaury Capiot moesten genoegen nemen met de tweede en derde plek.

Op de derde dag van de Vierdaagse van Duinkerke verlieten de renners de kust. De karavaan trok het binnenland in voor een etappe van Saint-Laurent-Blagny naar Bouchain, over niet al te lastig terrein. Ondanks drie gecategoriseerde hellingen, bleef het totaal aantal hoogtemeters dan ook beperkt tot 1371. Net als de tweede rit was het een uitgelezen kans voor de sprinters, want in het finalerondje van 35 kilometer zat geen obstakel van belang.

Vier dappere strijders 
Het was een gure dag in het Noorden van Frankrijk, waar de renners een rit van 165 kilometer kregen voorgeschoteld. Het slechte weer en de relatief makkelijke rit weerhield vier mannen er niet van om toch ten aanval te trekken. Fabio Christen (Q36.5), Antoine Hue (CIC U Nantes Atlantique), Kenny Molly (Van Rysel-Roubaix) en Gwen Leclainche (Philippe Wagner/Bazin) vonden elkaar al vroeg in de rit. 

Het peloton hield de massasprint de gehele rit in het achterhoofd en wilde het viertal dus nooit echt veel ruimte geven. Terwijl enkele regenbuien zorgde voor de nodige jasjes in het peloton, bleef het verschil altijd schommelen tussen de anderhalve minuut en de drie minuten. Decathlon AG2R La Mondiale liet zich nadrukkelijk aan het front van het peloton zien. De ploeg leek vertrouwen te hebben in hun sprinter Sam Bennett na zijn zege op dag twee van de rittenkoers.

Sprint onvermijdelijk 
Op zo’n vijftig kilometer van de streep was het de eerste van de vier vluchters, die het voorgezien hield. Fabio Christen liet zijn metgezellen gaan en zakte terug in het peloton dat volgde op een dikke minuut. Niet veel later moet ook Antoine Hue de kopgroep laten lopen. De Fransman moest van fiets wisselen, waardoor er een duo aan vluchters overbleef. Op dertig kilometer van de meet was het verschil al teruggelopen tot slechts twintig seconden.

U raadt het al: het werd een massasprint in Bouchain. De finale werd nog wel enigszins ontsierd door een kleine valpartij op een ruime kilometer van de meet. De sprinters konden wel allemaal gewoon meestrijden om de winst. In de sprint bleek Sam Bennett de sterkste te zijn van de spurtbommen. Milan Fretin en Amaury Capiot moesten genoegen nemen met de overige podiumplekken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.