UCI en Zwift doen mee aan Olympic Virtual Series van IOC
foto: Zwift
donderdag 22 april 2021 om 11:03

UCI en Zwift doen mee aan Olympic Virtual Series van IOC

De UCI en Zwift slaan de handen ineen met het Internationaal Olympisch Comité in de organisatie van de Olympic Virtual Series. Tussen 1 juni en 27 juni worden, volgens de olympische gedachte, meerdere virtuele wedstrijden georganiseerd waaraan iedereen mee kan doen.

Met de Olympic Virtual Series (OVS) wil het IOC de olympische ervaring delen met zoveel mogelijk mensen. Naast (virtueel) wielrennen doen ook roeien, honk- en softbal, zeilen en motorsport mee aan de series. “De OVS probeert de brede wielercommunity en de andere gemeenstappen samen te brengen in vier spannende weken. Daarin is iedereen welkom en worden de olympische waarden gedeeld”, zegt UCI-president David Lappartient.

Ook de CEO van Zwift is te spreken over deze nieuwe stap. “De Olympic Virtual Series deelt de missie van Zwift om meer mensen te betrekken, een wereldwijde doelgroep te verbinden en een jongere generatie aan te spreken”, aldus Eric Min. “We zijn dan ook blij dat het IOC en de UCI deze visie delen en Zwift gekozen hebben als partner van de allereerste OVS.”

De UCI had al een samenwerking met Zwift. Afgelopen december vond het eerste WK Esports op het programma. De wereldtitels gingen naar Ashleigh Moolman-Pasio en Jason Osborne.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.