Uno-X maakt team voor 2022 compleet met negen contractverlengingen
foto: Cor Vos
woensdag 6 oktober 2021 om 08:54

Uno-X maakt team voor 2022 compleet met negen contractverlengingen

Uno-X heeft haar selectie voor het nieuwe wielerseizoen rond. Het Noorse ProTeam kondigde woensdagmorgen liefst negen contractverlengingen aan. “We gaan het met deze groep doen, mocht er niets heel speciaals gebeuren. Dat weet je nooit in onze business”, laat teammanager Jens Haugland aan WielerFlits weten.

Jonas Abrahamsen, Erlend Blikra, de broers Kristian en Sindre Kulset (zonen van Uno-X-baas Vegar Kulset), Lars Saugstad, Iver Skaarseth, Torjus Sleen, Martin Urianstad en Syver Wærsted hebben allen een contract voor één extra seizoen ondertekend. De negen Noren maken al een aantal jaren deel uit van Uno-X en volgens het team is het geen toeval dat de Noorse ploeg vierde staat op de ProTeam-ranking. Deze negen hebben daar volgens hen een significante bijdrage aan geleverd. Het onderstreept ook de teamfilosofie.

Haugland is zijn ploeg serieus aan het versterken en verbreden. Hij moest vier van zijn meest talentvolle renners laten gaan naar de WorldTour: Markus Hoelgaard stapt over naar Trek-Segafredo, Julius Johansen gaat op klassiekerjacht bij Intermarché-Wanty Gobert en Team DSM verzekerde zich van de dienst van sprinter Frederik Rodenberg en allrounder Jonas Hvideberg. Daniel Hoelgaard besloot dan een punt achter zijn carrière te zetten. Met de negen verlengingen zijn alle huidige renners verder onder de pannen in 2022.

Tegenover het vertrek van de vijf renners, staat de komst van liefst tien nieuwkomers. Daarbij onder meer WorldTour-renners Lasse Norman Hansen (Qhubeka NextHash), Niklas Eg (Trek-Segafredo) en Jonas Gregaard (Astana-Premier Tech). Maar ook toptalenten Tobias en Anders Halland Johannessen komen over van de eigen opleidingsploeg Uno-X DARE Development. Ook de beloftevolle William Blume Levy komt erbij, evenals Noors U23-kampioen op de weg Tord Gudmestad. Uno-X werkt alleen met Denen en Noren.

WorldTour-ambities
Haugland jaagt met Uno-X op een WorldTour-licentie. Voor 2022 hebben ze dertig renners onder contract, het maximale aantal voor een ProTeam. Dat geldt overigens alleen als er minimaal twee neoprofs bij zijn, maar dat aantal overstijgt de Noorse ploeg ruim. Eerder dit jaar kon je op WielerFlits een groot interview lezen met Haugland, waarin hij de filosofie van Uno-X uitlegt. “Ik wil echt die atmosfeer creëren, een familiaire band. Zoals ook Ajax de band warm houdt met oud-spelers”, vertelt Haugland over zijn grote inspiratie, de Amsterdamse voetbalclub.

flag-no Uno-X 2022
flag-no Jonas Abrahamsen
flag-no Idar Andersen
flag-no Erlend Blikra
flag-dk Anthon Charmig
flag-no Frederik Dversnes
flag-dk Niklas Eg
flag-dk Jonas Gregaard
flag-no Tord Gudmestad
flag-no Kristoffer Halvorsen
flag-dk Lasse Norman Hansen
flag-dk Jacob Hindsgaul
flag-no Ådne Holter
flag-dk Morten Hulgaard
flag-no Anders Halland Johannessen
flag-no Tobias Halland Johannessen
flag-no Kristian Kulset
flag-no Sindre Kulset
flag-dk Niklas Larsen
flag-dk William Blume Levy
flag-dk Johan Price-Pejtersen
flag-no Erik Nordsæter Resell
flag-no Lars Saugstad
flag-no Anders Skaarseth
flag-no Iver Skaarseth
flag-no Torjus Sleen
flag-no Rasmus Tiller
flag-no Torstein Træen
flag-no Martin Urianstad
flag-no Søren Wærenskjold
flag-no Syver Wærsted
Totaal: 30 renners

De zon lacht Uno-X tegemoet – foto: Uno-X

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.