Update: Reactie van Thomas Dekker
maandag 28 juli 2008 om 18:17

Update: Reactie van Thomas Dekker

Als reactie op het artikel in de Volkskrant van vandaag zegt Thomas Dekker: “Ja, daar zit je dan met de gebakken peren, je kunt er niets aan doen! Iemand schrijft wat en je kunt beginnen met verdedigen. Er is totaal geen wederhoor toegepast door de Volkskrant, ik ben zeer teleurgesteld in de gang van zaken.”

Volgens TD Magazine heeft de Rabo-ploeg al diverse malen ontkend dat er iets mis zou zijn met Thomas’ bloedwaarden. Zijn reactie: “Er is niks mis met mijn bloedwaarden, ik heb gewoon mijn programma kunnen rijden; de Ronde van Zwitserland, NK en Sachsen Tour, dat was anders echt niet mogelijk geweest.

De UCI heeft volgens Thomas laten weten dat hij geen limieten heeft overschreden. “Ik heb contact gezocht met de UCI, zij lieten mij per brief weten dat er geen problemen zijn met mijn bloedwaarden.”

Over zijn vermeende afscheid van de Rabobank ploeg zegt Thomas: “Het staat al een tijd vast dat ik na de Tour met de ploegleiding zou gaan praten over de toekomst, van een breuk is geen sprake.”

Update 29-07

Volgens De Telegraaf hebben al vier topploegen aangegeven interesse te hebben om Thomas Dekker in te lijven.
Het zou gaan om CSC-Saxo Bank, Garmin-Chipotle, Team Columbia en Astana, die allen overigens bekendstaan vanwege hun strenge interne antidopingreglementen. De 23-jarige renner wil echter eerst praten met Harold Knebel, ploegmanager van de Rabobank-ploeg: “Ik heb nog altijd geen duidelijkheid van Rabobank, maar weet dat men na de Tour met mij wil praten. Ik wacht dat gesprek af voordat ik naar andere ploegen kijk.”
Dekker heeft nog een doorlopend contact tot eind 2009: “Ik weet dat er ploegen geïnformeerd hebben. Maar ik hou alles af. Ik heb nog een contract bij Rabobank.”

Plaatje

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.