Valverde soleert naar zege in Trofeo Serra, De Maar vijfde
Foto: Sirotti (archief)
zaterdag 31 januari 2015 om 16:07

Valverde soleert naar zege in Trofeo Serra, De Maar vijfde

Valverde

Alejandro Valverde heeft de Trofeo Serra de Tramuntana op zijn naam geschreven. De Spanjaard van Movistar voerde een huzarenstukje op. Hij zat mee in de vroege vlucht, reed iedereen uit het wiel en soleerde naar de zege. Op ruime achterstand vervolledigden Tim Wellens (Lotto Soudal) en Leopold König (Sky) het podium.

Op de derde dag van de Challenge Mallorca kreeg het peloton een pittige etappe met zeven beklimmingen voor de kiezen. In de openingsfase van de koers reed een grote groep van 26 renners weg. Daarbij zaten onder meer Valverde en drie van zijn ploegmaten. Ook Roompot was goed vertegenwoordigd. Jesper Asselman, Etienne van Empel en Mike Terpstra zaten namens de ploeg mee van voren.

De kopgroep werd naarmate de koers vorderde steeds verder uitgedund. Op de Coll de sa Batalla – de vijfde klim van de dag – bleven alleen Alejandro Valverde en Merhawi Kudus (MTN-Qhubeka) over. Nederlander Mike Terpstra was één van de laatsten die moest lossen. Uiteindelijk kon ook Kudus het wiel van Valverde niet meer houden.

Ondertussen werd het peloton steeds kleiner. Na de Coll de sa Batalla bleven slechts tien renners over, waaronder Marc de Maar en Maurits Lammertink van Roompot. Deze achtervolgende groep had op twintig kilometer voor het einde twee minuten achterstand op Valverde, maar kon het gat niet meer dichten.

De Spanjaard van Movistar soleerde naar de overwinning. Valverde moest vrijdag in de Trofeo Andratx nog zijn meerdere erkennen in Steve Cummings, maar behaalde vandaag alsnog zijn eerste seizoenszege. Marc de Maar is de beste Nederlander op plaats vijf. Bauke Mollema kwam onderweg ten val en stapte af.

flag-es Trofeo Serra de Tramuntana 2015 (1.1)
Uitslag: Validemossa – Deia (165.7km)

1. flag-es Alejandro Valverde (Movistar) in 4u34m29s
2. flag-be Tim Wellens (Lotto Soudal) op 1m23s
3. flag-cz Leopold König (Sky) op 1m33s
4. flag-es José Joaquín Rojas (Movistar) op 2m10s
5. flag-nl Marc de Maar (Roompot) in z.t.
6. flag-it Giovanni Visconti (Movistar) op 2m53s
7. flag-si Grega Bole (CCC Sprandi Polkowice) in z.t.
8. flag-be Tiesj Benoot (Lotto Soudal) in z.t.
9. flag-lu Fränk Schleck (Trek Factory Racing) in z.t.
10. flag-er Merhawi Kudus (MTN-Qhubeka) in z.t.

16. flag-nl Mike Terpstra (Roompot) op 8m19s
Volledige uitslag

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.