Van der Haar wint weer in Woerden: “Dit is de allermoeilijkste geweest”
foto: Nick Doup / WielerFlits
dinsdag 23 oktober 2018 om 22:32

Van der Haar wint weer in Woerden: “Dit is de allermoeilijkste geweest”

Vier op een rij, dat is het spel dat Lars van der Haar uitgespeeld heeft in Woerden. De crosser van Telenet-Fidea wist voor het vierde jaar op rij de Nacht van Woerden op zijn naam te schrijven, maar dat ging niet van harte. “De druk wordt elk jaar hoger en het wordt elk jaar moeilijker. Ik denk dat dit de allermoeilijkste is geweest”, zegt hij na afloop tegen WielerFlits.

“Het was het plan om vanaf het begin door te trekken. Op dit rondje is de kans dat een foutje achter je gebeurt heel erg groot. Het viel me wel tegen dat het drie rondes duurde om weg te raken, dat was eigenlijk het moment om in te houden, en toen kreeg ik het gaatje. Dat viel me wel zwaar”, zegt Van der Haar.

De vinnige crosser anticipeerde snel en breidde zijn voorsprong uit. “Ik had het door, maar had ook twee rondes ver boven mijn max gereden om het tempo hoog te houden”, zegt Van der Haar, die er persoonlijk voor zorgde dat het veld compleet uit elkaar lag. Dat terwijl bij de vrouwen juist tot in de slotronde een kopgroep bijeen bleef.

‘Hier verwacht iedereen dat je het doet’
Achter de naam van Van der Haar staan nu de zeges van 2015, 2016, 2017 en 2018 in Woerden. Voor hem een thuiscross in de regio Utrecht. “De druk wordt elk jaar hoger en het wordt elk jaar moeilijker. Ik denk dat dit de allermoeilijkste is geweest. Op het snelle parcours was het moeilijk weg komen”, legt hij uit. “Hier verwacht iedereen dat je het doet. Zeker ook om het feit dat ik al drie weken met goede benen rijd, maar geen uitslagen rijd die ik wil rijden. Dat is soms wel lastig.”

Anderhalve week voor het Europees kampioenschap in Rosmalen wil Van der Haar nog niet te ver vooruitkijken. “Ik piek niet speciaal naar het EK. Ik rijd mijn wedstrijdjes door in Ruddervoorde, op de Koppenberg en dan pas komt het EK.”

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
24 oktober 2018 14:00
De aller moeilijkste moet nog komen, die als Mathieu en Wout ook is meedoen. ;)

Om te reageren moet je ingelogd zijn.