Van der Poel: “Deze zege schat ik enorm hoog in”
Foto: Orange Pictures
zaterdag 24 december 2016 om 08:30

Van der Poel: “Deze zege schat ik enorm hoog in”

Mathieu van der Poel behaalde vrijdag alweer zijn vierde zege op rij. Dat terwijl hij voorafgaand aan de cross in Diegem nog klaagde over een verkoudheid. “Maar het ging iedere ronde beter en beter”, aldus Van der Poel in het flashinterview. “Deze zege schat ik enorm hoog in.”

Een must-have voor wielerfans! Op 20 september verschijnt er weer een nieuwe RIDE Magazine. Onze 172 pagina’s dikke najaars-editie staat weer vol met prachtige wielerverhalen om heerlijk van te genieten. Bestel jouw exemplaar nu online voor slechts € 9,95. Snelle beslissers ontvangen 15 euro korting bij FuturumShop. RIDE extra voordelig lezen? Neem dan nu een abonnement en krijg 20% korting!
“Ook in het zand liep het goed en dat is iets wat ik graag doe”, vervolgt hij. “Een paar passages verliepen iets minder vlot, maar dat is normaal. De laatste passage was de belangrijkste en daar ben ik heel goed doorgereden. Vanaf toen was het één lange spurt tot naar de finish.”

Onderweg daarnaartoe had Van der Poel zelfs nog tijd voor een sprong over de brug. Maar dat was niet om Wout van Aert te vernederen, benadrukt hij. “Dat was helemaal niet zo bedoeld. De mensen die mij kennen, weten dat ik dat ook deed tijdens de opwarming en dat ik dat gewoon zelf heel leuk vind om te doen. Ik kwam er met hoge snelheid aan en dan is het helemaal niet trager om er zo over te springen.”

RIDE Magazine
27 Reacties
24-12-2016 14:16
Ik zie Mathieu van der Poel steeds meer als een soort Valverde achtige renner alleen een met meer techniek.

MvdP is explosief, kan mee op klimmetjes en heeft een goede techniek. Qua inhoud is het lastig om te bepalen als hij 1 weekse koersen kan volhouden in het huidige wielrennen
24-12-2016 14:27
ChefSpijker
Sorry het was een wereldbeker wedstrijd op 20 tot 22 November 2015 in Salt Lake City.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.