Van der Poel haalt hard uit na kritiek Niels Albert
foto: Orange Pictures - Sportfoto
dinsdag 10 januari 2017 om 13:13

Van der Poel haalt hard uit na kritiek Niels Albert

Het vuur in aanloop naar het WK Veldrijden eind deze maand is aangestoken. Niels Albert, ploegleider van topfavoriet Wout van Aert, stelt vragen bij de inmenging van Adrie van der Poel, vader en mechanieker van andere topfavoriet Mathieu van der Poel, met betrekking tot het WK-parcours in het Luxemburgse Bieles.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Albert: “Bizar dat Adrie van der Poel meehelpt aan het WK-parcours”
Albert, zelf tweevoudig wereldkampioen, doet zijn beklag tegenover Belga. “Ik heb vernomen dat Adrie van der Poel vorige en deze week de organisatie bijstaat. Dat vind ik toch vreemd. Stel je voor dat Patrick Lefevere een paar keer voor het WK wielrennen om advies wordt gevraagd door de organisatie. Dat zouden de andere renners en ploegleiders toch bizar vinden. Patrick of zijn ploegleider zouden toch altijd een parcours uitstippelen dat in het voordeel is van hun renners. Wel, ik kan me nu niet van de indruk ontdoen dat Adrie dat ook in Luxemburg zal doen voor Mathieu. Zijn daar geen regels voor? Mag iedereen zomaar zijn zegje doen?”

Van der Poel over Albert: “Janker”
De uitspraak van de altijd uitgesproken Albert zette kwaad bloed bij Mathieu van der Poel. Dat terwijl zij het in het verleden als ploeggenoten bij BKCP-Powerplus ogenschijnlijk goed konden vinden. “Toen Wout (van Aert in 2014 bij de beloften, red.) wereldkampioen werd in Hoogerheide op het rondje dat mijn vader had uitgezet, hoorde ik niemand! Altijd klagen. Janker”, schreef de Nederlands kampioen op Twitter.

UCI: “Adrie is ingehuurd door de WK-organisatie, niet door de UCI”
Peter Van den Abeele is veldrit-verantwoordelijke binnen de UCI. Hij gaat ook in op de kritiek van Albert. “Adrie is inderdaad ingehuurd door de organisatie om te helpen met het parcours. En ik begrijp dat dat vragen kan oproepen, omdat hij de vader is van een topfavoriet. Maar uiteindelijk waken wij (de UCI, red.) erover met onze technisch afgevaardigde Beat Wabel dat het parcours aan de regels voldoet. […] Dus wij doen echt wel ons werk. Heel concreet: de UCI bouwt geen parcours. Ons wordt een parcours voorgelegd en wij keuren dat goed en dat zullen we ook in Luxemburg nauwgezet blijven opvolgen tot het eind.”

RIDE Magazine
116 Reacties
Sorteer op:
1 2 3 5
10 januari 2017 13:15
en de koude oorlog is begonnen ;)
10 januari 2017 13:18
Niels Albert probeert een wig te drijven tussen het wederzijds respect van de 2 kampioenen, zodat van Aert evt wat extra gemotiveerd zal raken...
10 januari 2017 13:18
Heeeerlijk!
10 januari 2017 13:19
Albert heeft natuurlijk wel een punt. Het roept op zijn minst vragen op.
10 januari 2017 13:22
Ik val bijna van mijn stoel. Dit kan natuurlijk niet. Als ze Adrie vragen welke optie hij zou kiezen: optie A (iets met balkjes) of optie B (iets met lopen), wat zou hij dan kiezen denk je? Erg raar dat dit kan. Matthieu heeft dat trouwens ook helemaal niet nodig.
10 januari 2017 13:23
Het parcours in Bieles is al een jaar bekend ofzo. En volgens mij heeft Adrie dat niet getekend, maar helpt hij alleen bij de opbouw. Als Albert zo graag paaltjes in de grond wil slaan en hekken wil plaatsen dan moet hij zich ook maar aanbieden.

Plattegrond: http://www.wkveldrijden.nl/WKVELDRIJDEN/userdata/images/2017/bieles2017course-ls-small.jpg
Filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=1r7e3pLfEQw (begint halverwege het parcours, ter hoogte van de windroos rechts op het kaartje)
10 januari 2017 13:23
Adrie helpt wel meerdere organisaties met het aanleggen van hun parcours. Wanneer er dan een belg wint, wat vaak gebeurd hoor je niemand.
10 januari 2017 13:23
top dit. soap
10 januari 2017 13:24
Van Aert topfavoriet? Dat lijkt me toch niet.
10 januari 2017 13:24
Albert heeft een punt, het is toch wel belangenvermenging en dat wordt beter vermeden in de sport. Adrie zou trouwens als eerste klagen als Albert zou meebouwen aan het parcours dus Mathieu moet niet zo fel reageren.
+ ik denk dat het niet aan Adrie's rondje heeft gelegen dat Van Aert toen wereldkampioen is geworden dus dat argument gooi je ook maar overboord.
10 januari 2017 13:24
In andere sporten is dat dagelijkse kost. In het slalomskiën zijn het ook trainers van deelnemers die het parcours uitzetten.
10 januari 2017 13:26
@Melkzuur
Ga terug op je stoel zitten en lees het artikel op Sporza. Daar staat hoe het werkt met bijvoorbeeld balkjes.
10 januari 2017 13:26
Goh, nog 3 weken te gaan en nu al begonnen met excuses verzinnen...
Speciaal voor Niels in het parkoers een huilebalk opnemen.
10 januari 2017 13:30
Vreemde tweet van Mathieu. Dus hij 'verwijt' Albert niet gejankt te hebben over het parcours in Hoogerheide? Euh, volgens mij reed Mathieu toen bij de beloften en kon het Albert lijkt mij bitterweinig boeien of het parcours voor Mathieu was gemaakt. Noch had hij toen al iets met Van Aert te maken.

Albert heeft een punt. Dit is gewoon bijzonder vreemd te noemen.
10 januari 2017 13:35
@xistnc
Speciaal voor jou: optie A (iets met enkele korte, technische bochten) of optie B (geen bochten, maar een lang recht stuk). Wat zou hij dan kiezen denk je? ;-)
10 januari 2017 13:36
@Mitch Mathieu heeft ook een punt "Toen Wout wereldkampioen werd in Hoogerheide op het rondje dat mijn vader had uitgezet, hoorde ik niemand!"
Lijkt me in de cross niet zoveel invloed hebben het parcours tov van Aert of van der Poel
10 januari 2017 13:37
Vlamingen; het blijft een bekrompen volkje!!
edit redactie: niet generaliseren

Hoe lang is al duidelijk dat Adri dit parcours zou uitzetten; toch zeker niet gisteren? En waarom dan nu pas daarop reageren? Kortom, groot gelijk Mathieu om zo te reageren, is voor hem alleen maar koren op de molen.

Wie hoorde je trouwens over het parcours van het afgelopen BK; al er ooit een kampioenschap op de wensen en mogelijkheden is afgestemd; is het daar wel geweest. En waar was die 'janker' afgelopen zondag........?
10 januari 2017 13:38
@delgado: Van Aert won bij de beloften dan
10 januari 2017 13:41
Mij lijkt het tegelijkertijd A : een terechte kantteking van Albert, zo'n Adri moet zoiets voor zijn en geen dubbelrol vertolken wanneer dat tot gezeik kan leiden en B : Een slimme zet van Albert ook gezien het oliedomme happen en bleiten van Poelleke wiens toch wel erg duidelijke Vlaemsche bloed in de voorbestemde richting kruipt bij dergelijke Uggelchem-Oost vs Uggelchem-West - kwesties.
10 januari 2017 13:42
BK parcours leek ook getekend voor WvA
10 januari 2017 13:49
Dit lijkt mij ernstig genoeg om nader te onderzoeken!!
10 januari 2017 13:53
Adrie staat erom bekend liefhebber te zijn van de ouderwetse loodzware omlopen met modder en loopwerk.
Kortom: Albert moet juist blij zijn met Adrie. Juist dit soort omlopen zouden VA moeten liggen. Mathieu vond bv de trap in Hoogerheide niks vorig jaar...en wie had die bedacht?
Denk dat VA overigens beter een andere adviseur in de arm kan nemen. Albert was als renner al niet geliefd, en met zn huidige uitstraling en opmerkingen maakt ie ook in Belgie geen vrienden. Er zijn andere mensen met meer ervaring die ook op het gebied van begeleiding wat meer kunnen.

Waar was Albert eigenlijk toen Koksijde na 4 verloren crossen ineens besloot een extra loopduin op te nemen, net toen bekend werd dat vdp geen looptrainingen mag doen? Op wiens voorspraak zou dat gebeurd zijn?
10 januari 2017 13:53
@Jowinho
Ja, en wat had Albert in 2014 met Van Aert te maken? Wat had Albert met Van der Poel te maken?

Tweemaal niks, dus waarom zou Albert dan daarover iets gezegd moeten hebben??
10 januari 2017 13:55
toch frappant, altijd weer die relletjes bij het veldrijden. in het veel grotere wegrennen zie je dat nauwelijks.
10 januari 2017 13:56
@Ffrodo: parcours heeft wel degelijk een invloed.
korte bochten, balkjes, technische zones => Mathieu
loopstroken, trappen, rechte stukken, beklimmingen op de macht => Wout
En toen is Wout geen kampioen geworden door Adrie's omloop hoor.
1 2 3 5

Om te reageren moet je ingelogd zijn.