Van Garderen, Valpartijen Parijs-Nice, Mackaij, Rooijakkers, Lecroq
foto: Sirotti (archief)
zondag 4 maart 2018 om 20:00

Van Garderen, Valpartijen Parijs-Nice, Mackaij, Rooijakkers, Lecroq

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Tejay van Garderen, Valpartijen in de eerste etappe van Parijs-Nice, Floortje Mackaij, Paulina Rooijakkers en Jérémy Lecroq.

Van Garderen naar ziekenhuis voor onderzoek

Tejay Van Garderen is afgevoerd naar het ziekenhuis van Versailles. De Amerikaanse klassementsrenner kwam vandaag in de openingsrit van Parijs-Nice met nog 35 kilometer te gaan ten val. Hij besloot in eerste instantie nog op de fiets te stappen, maar moest er later toch de brui aan geven. Zijn ploeg BMC heeft op Twitter bevestigd dat hij nadien naar het ziekenhuis is gebracht om onderzoek te laten verrichten naar mogelijke blessures.


Valpartij ontsiert finale eerste etappe Parijs-Nice

Kort voor de slotklim van de eerste etappe in Parijs-Nice was er een tweede serieuze crash die een flinke stempel op de wedstrijd heeft gedrukt. Wat betreft verwondingen kende de tuimelpartij geen serieuze slachtoffers, wel heeft het een aantal coureurs kostbare tijd in het klassement gekost. Sam Oomen geeft 20 seconden toe op klassementsleider Arnaud Démare en Warren Barguil leverde 34 seconden in. Jakob Fuglsang liep een achterstand van 1 minuut en 38 seconden op, Ilnur Zakarin verloor maar liefst 5 minuten en 14 seconden. De grootste verliezer van de dag lijkt echter Rui Costa. Hij kwam twee keer ten val en verloor maar liefst 17 minuten en 33 seconden.


Mackaij blij met optreden in Omloop van de Westhoek

Floortje Mackaij schreef vandaag in Vlaanderen de Omloop van de Westhoek op haar naam. In de dameskoers van Dwars door West-Vlaanderen kwam ze solo over de meet. In gesprek met RTV Utrecht vertelt ze tevreden te zijn met haar huidige vorm. “Ik voelde me al de hele dag goed. In de laatste zes kilometer besloot ik maar te gaan. Ik had maar een paar seconden voorsprong nog op het einde. Ik heb een goede winter achter de rug. Ik wilde er gelijk staan. We zijn op de goede weg”, stelt ze.


Rooijakkers Nederlands kampioene strandracen

Paulina Rooijakkers heeft voor het vijfde jaar op rij het Nederlands kampioenschap strandracen op haar naam geschreven. Ze soleerde in Castricum naar de winst. Yvonne de jong eindigde als tweede, voor Willemiek Meinders. Zaterdag was de renster van WaowDeals ook al in actie gekomen tijdens Strade Bianche, hier eindigde ze buiten de tijdslimiet.


Lecroq boekt eerste seizoenszege in Lillers

Jérémy Lecroq heeft in de GP de la Ville de Lillers zijn eerste zege van het seizoen geboekt. De 22-jarige coureur van Vital Concept versloeg in een sprint-á-deux zijn medevluchter Yoann Paillot. De Belg Alfdan De Decker mocht het laatste treetje op het podium betreden. De talentvolle Fransman Lecroq stond eigenlijk aan de start van de wedstrijd in dienst van sprinter Lorenzo Manzin, zo vertelt hij aan DirectVelo. “In de laatste ronde waren er aanvallen. We waren niet met veel renners van onze ploeg meer over want we hadden veel op kop van het peloton gereden. Iemand van ons moest mee zitten in de aanval dus ik sprong naar voren. Toen ik achterom keek was er niemand. Ik moedigde Paillot gelijk aan om samen te werken en we reden samen naar de streep.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
4 maart 2018 20:04
Hoe rot voor het klassement. En voor Tejay..
4 maart 2018 20:16
TJVG was eerder onschuldig gevallen maar is bij het terugkomen door de volgauto van Ag2r aangetikt...
4 maart 2018 20:54
Dus Paulina Rooijakkers rijdt op zaterdag de Strade Bianchi en op zondag wordt ze NK strandrace? Petje af!
4 maart 2018 21:07
@Polleke
Echt?! Heb je daar een bron voor?
4 maart 2018 21:41
Dit ben ik wel tegengekomen wat betreft de crash van Tejay

Lijkt me dus eigen schuld te zijn als hij het zo heeft gezegd.
4 maart 2018 22:12
Op de franse radio hadden ze vrijwel direct gezegd dat hij een tweede keer gevallen was na ‘ un contact’ met de volgauto van Ag2r...
4 maart 2018 22:18
Als Teejay zelf zo overduidelijk het boetekleed aantrekt, lijkt het me onterecht om te vingerwijzen naar Ag2r.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.